3VOOR12AWARD Pleidooi: Kluun over Johan 3VOOR12AWARD Pleidooi: Kluun over Johan

“Allemaal aan de Johan, Johan for all”

, Fiona Fortuin

3VOOR12AWARD Pleidooi: Kluun over Johan

“Allemaal aan de Johan, Johan for all”

Fiona Fortuin ,

10 september wordt voor de vijfde keer de 3VOOR12 Award uitgereikt. Vanaf deze week houdt een aantal prominenten in 3VOOR12RADIO bij Eric Corton een pleidooi voor een van de genomineerden. Vandaag: schrijver Kluun over Johan.

“Allemaal aan de Johan, Johan for all”

10 september wordt voor de vijfde keer de 3VOOR12AWARD uitgereikt. Twaalf albums zijn in de race om uitgeroepen te worden tot beste Nederlandse album van het afgelopen jaar. Vanaf deze week houdt een aantal prominenten in 3VOOR12RADIO bij Eric Corton een pleidooi voor een van de genomineerden. Schrijver Kluun, wiens vrouw bij de dokter komt, oreert over Johan.

“Johan is de meest ondergewaarde band van Nederland. Misschien niet bij de kenners, maar bij het grote publiek breken ze maar niet echt door. Dat is doodzonde, want sinds The Beatles in de jaren zestig voet op onze bodem zette, wordt er geen mooiere popmuziek gemaakt dan door Johan. Luister alle 43 liedjes die door Jacco de Greeuw zijn gemaakt en het is gewoon Beatles niveau.

Ik weet dat ik Jacco niet beledig door dit te zeggen: als hij net zo’n kop zou hebben als Dinand dan was Johan groter geweest dan Moke en Kane bij elkaar. Dat zal helaas niet gebeuren, daarom moet het maar op deze manier: iedereen zou desnoods met geweld gedwongen moeten worden minimaal één album van Johan in huis te hebben. Allemaal aan de Johan, Johan for All. En daarom kies ik hun album 4 als beste Nederlandse album van dit jaar.”

Niet eens met de keuze van Kluun? Laat dan maar weten wat volgens jou de beste plaat van het afgelopen jaar is. En wel hier!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12