Eerste fandag voor All Missing Pieces Eerste fandag voor All Missing Pieces

Speciaal voor de fans speelt band voor het eerst akoestisch

Eerste fandag voor All Missing Pieces

Speciaal voor de fans speelt band voor het eerst akoestisch

Nog nat achter de oren en nu al een officiële eerste fanclub dag. De Haagse jonge honden van All Missing Pieces zijn vereerd. Initiatiefnemer Romana Scholte: “Ik kwam erachter dat er nog nooit iets door fans was georganiseerd. Toen heb ik contact gezocht met de band.”

Speciaal voor de fans speelt band voor het eerst akoestisch

Heb je een fanclub, dan ben je groot. Het is de graadmeter van succes. Bands als Queen, Kiss, U2, maar ook Nederlands grootste Jan Smit heeft er één. Nog nat achter de oren en All Missing Pieces mag zich al in dat rijtje scharen. Op 19 oktober vindt hun eerste officiële fandag plaats. In café De Paap in Den Haag.

De fandag is een initiatief van de veertienjarige Romana Scholte. Op de vraag of ze dan zo’n grote fan van de band is antwoordt ze: “Op zich wel”, waarna ze zich verbetert en open kaart speelt: “Ik ben een heel grote fan.” Ze ontdekte de band anderhalf jaar geleden bij toeval. De uit Ommen afkomstige Scholte logeerde een weekendje bij haar tante in Den Haag die in dezelfde straat woont als All Missing Pieces. Tijdens een straatfeest trad de band op. “Ik vond ze heel goed en ben me er toen in gaan verdiepen.”

Na de band lange tijd te hebben gevolgd, vond Scholte het tijd voor een volgende stap. “Ik kwam erachter dat er nog nooit iets door fans was georganiseerd. Toen heb ik contact gezocht met de band. Ik kreeg vrijwel direct een mailtje terug. Een fandag vonden ze een goed idee.” Ze heeft de dag zelf ingevuld, naar voorbeeld van een Di-Rect fandag die ze eens heeft bezocht. Er zullen shirts en lp’s te koop zijn. De band zelf is ook aanwezig. Ze treden op en delen handtekeningen uit.

In eerste instantie was Scholte genoodzaakt om entreegeld te vragen. “Dat komt omdat er geld gevraagd werd voor de huur van de geluidsinstallatie. Ik wist dat dat nodig was. Toen ben ik met Camiel (zanger/gitarist, red.) gaan kijken. Volgens hem kan het ook zonder. Besloten is om een akoestische set te doen.”
Het zal de eerste unplugged sessie van de band zijn. Een bijzonder moment dus. All Missing Pieces is dan ook vereerd met deze eerste fandag. Toch reageert zanger Camiel vrij laconiek. Rijen meisjes voor de entree? Hij ligt er niet wakker van. “Ik wil niet uit de hoogte doen, maar op Appelpop stonden er zo’n 400 man in de rij tijdens onze signeersessie.”

Ondertussen is de band druk bezig met nieuw materiaal voor de opvolger van de ep Pushthebuttononmybackandturnmeon. “Het gaat heel goed, met onze sound gaan we meer richting sixties rock ’n roll. We hebben al tien nummers waar we heel blij mee zijn. Die spelen we ook al live. We willen zeker nog vijf van dit soort nummers, maar er is geen haast bij. We hebben nog geen datum dat we de studio in gaan.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12