Kleurrijk damesduo voor twee jaar Nachtburgemeester van Amsterdam

“Wij willen Amsterdam als vuigste stad op de kaart zetten.”

Het ambtstermijn van Nachtburgemeester Chiel van Zelst zit er op. Maandagavond is in Paradiso de ambtsketen door de vertrekkende hoogwaardigheidsbekleder om de nek van Josine Neyman gehangen. De andere helft van het creatieve collectief Club zonder Filter, Kristel Mutsters, was op vakantie.

“Wij willen Amsterdam als vuigste stad op de kaart zetten.”

Elf mannen en twee vrouwen stelden zich kandidaat voor het Nachtburgemeesterschap van Amsterdam. De twee vrouwen gingen er met de uitverkiezing vandoor. Josine Neyman en Kristel Mutsters van ’Club zonder Filter’ zullen de komende twee jaar het prestigieuze nachtelijke ambt bekleden. De nachtburgemeester moet het avond -en nachtleven in de stad nieuwe impulsen geven.
De twee hebben beloofd de ambtsketen meteen in alle kleuren van de regenboog te verven, en hem vol te proppen met glitters en hartjes.

Het creatieve duo levert met het collectief Club zonder Filter ‘interactieve en creatieve randprogrammering aan culturele evenementen, feestjes en festivals.’ De twee, halverwege de twintig, hebben Plak bedacht, een event voor en door jonge beginnende creatievellingen dat 5 keer per jaar in het Rozentheater wordt georganiseerd.

De nieuwe burgemeesters stellen zich als taak om uitgaansscenes te breken, mensen op creatieve wijze bij elkaar te brengen en de stad ‘ontfilteren’. “Meer stoelendansen, schminksnorren, en kleur in het uitgaansleven. Wij willen Amsterdam als vuigste stad op de kaart zetten en ook het feest teruggeven aan het VOLK! Wij laten jullie stem gelden”, verklaren de dames op hun blog.