GRAM in de peeskamer voor 3VOOR12 GRAM in de peeskamer voor 3VOOR12

3VOOR12/Amsterdam filmt sessies op bijzondere plekken in Amsterdam

GRAM in de peeskamer voor 3VOOR12

3VOOR12/Amsterdam filmt sessies op bijzondere plekken in Amsterdam

3VOOR12/Amsterdam neemt de komende week op allerlei unieke plekken sessies op de jubileumuitzending van 15 mei. Wat te denken van M-JO in de snackbar, Bettie Serveert achter de bar en Leine in een weiland? Het leukste komt nog: de meeste sessies zijn gratis toegankelijk.

3VOOR12/Amsterdam filmt sessies op bijzondere plekken in Amsterdam

In het Vondelpark zul je wel vaker een muzikant tegen het lijf lopen. Maar in een weiland bij station Duivendrecht? In dierenpark Artis? Op het Molenplein in Amsterdam Noord? In snackbar SilverGrill op de Weesperstraat? 3VOOR12/Amsterdam vroeg Amsterdamse muzikanten welke plekken een belangrijke rol spelen in hun muzikale leven. De komende week spelen 24 acts op die plekken. 3VOOR12/Amsterdam neemt de sessies op voor de speciale jubileumuitzending van 3VOOR12 op 15 mei. “Mensen van buiten Amsterdam weten al hoe Paradiso eruit ziet”, zegt Rens van den Boogaard van 3VOOR12/Amsterdam. “Amsterdam heeft zo veel meer te bieden. En zo zie je weer eens wat anders van een band.”

Het enthousiasme in de Amsterdamse scene bleek groot. Rens had ingezet op 18 bands. “Maar als bands als Scram C Baby en Alamo Race Track dan ook nog ja zeggen, zeggen wij natuurlijk geen nee.” De meeste bands lieten hun fantasie de vrije loop. Zo speelt Voicst achter de frisdrankkratjes in Paradiso, waar zanger Tjeerd Bomhof zich vroeger verstopte om gratis binnen te komen, speelt Bettie Serveert achter de bar van De Nieuwe Anita en Hit Me TV in de verlaten circustent in West die een hoofdrol speelt op hun hoesfoto.

De meest gewaagde keuze komt op naam van Marg van Eenbergen alias GRAM. Zij speelt zaterdag 10 mei op de Wallen, achter het raam. “In haar nummer Amsterdam Calling gaat het eerste couplet over de rosse buurt”, zegt Rens uit. “We hebben vorige week samen een raam uitgezocht. We hebben gekozen voor de meest authentieke die we konden vinden, inclusief rood tapijt en het originele bed. Daar mag de pianist op zitten, als hij durft. Marg pakt flink uit voor de sessie. Ze speelt met strijkers en hele nieuwe arrangementen. Ze is niet de enige die er echt werk van maakt. Roald van Oosten van Ghosttrucker heeft ook beloofd nieuwe nummers te spelen, op het dak van zijn oefenruimte in Zeeburg.”

Al het materiaal wordt donderdag 15 mei gemonteerd in cultureel café De Balie, vanaf 10:00 uur ’s ochtends. Muzikanten en publiek zijn welkom om een kijkje te nemen. “Het wordt een gezellig samenzijn van de Amsterdamse scene”, zegt Rens. Om 19:00 uur zullen The Tunes optreden, om vervolgens ruim baan te geven aan de uitzending van 21:00 tot 00:00 uur. Meer informatie over de uitzendingen van de verschillende lokaalsites vind je hier.

Amsterdamse Sessies in het kader van 10 jaar 3VOOR12

Voor publiek gratis toegankelijk
Vr 9 mei – 12.00 - Arthur Adam – Distelweg (aanmeerplaats Distelwegveer)
Vr 9 mei – 14.00 - Matik – IJ-Helling (NDSM-werf)
Vr 9 mei – 16.00 – Appa – Molenplein, Amsterdam Noord
Za 10 mei – 12.00 – Leine – Weiland bij Station Duivendrecht
Za 10 mei – 16.00 – Habiba –Kledingwinkel Episode (Waterlooplein)
Za 10 mei – 18.00 – Gram – CODE Store (Oudezijds Achterburgwal 121)
Zo 11 mei – 11.00 – Amarins – Buiten Olympisch Stadion
Ma 12 mei – 15.00 – M-Jo – Snackbar SilverGrill (Weesperstraat 282)
Di 13 mei – 15.00 – The Pedro Delgados – Vondelpark
Wo 14 mei – 09.00 – Starring Lisa – Plantage Middenlaan bij Artis
Wo 14 mei – 21.00 – Alamo Race Track – De Cantine

Vertoning van alle sessies
Donderdag 15 mei – De Balie
Gratis toegang voor publiek - foyer
19.00 The Tunes (live folk n roll)
21.00 – 0.00 Vertoning sessies op groot scherm

Overige sessies (niet voor publiek toegankelijk, maar uiteraard wel in de uitzending)
Hospital Bombers
Scram C Baby
Def P
Eva Braun
Lefties Soul Connection
Rick Treffers
Manu
Escalatie Team
Bettie Serveert
Ghost Trucker
Hit me TV
Voicst
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12