Goud Graven met The Kevin Costners: Pavement, Johan, Tom Waits Goud Graven met The Kevin Costners: Pavement, Johan, Tom Waits

“Pavement is zo heerlijk vrijblijvend”

Goud Graven met The Kevin Costners: Pavement, Johan, Tom Waits

“Pavement is zo heerlijk vrijblijvend”

Deze week komt op Excelsior het debuut Come On In van oud- Hollandse Nieuwe The Kevin Costners uit. Zanger/gitarist Bouke Zoete graaft naar zijn vijf favoriete fragmenten in het 3VOOR12 archief. “Tom Waits is eigenlijk een ontzettend goede acteur.”

“Pavement is zo heerlijk vrijblijvend”

The Kevin Costners is een Nederlandse band, maar zanger/gitarist Bouke Zoete en drummer Stijn Klaver wonen in Antwerpen. “Dat is inderdaad volstrekt onhandig”, zegt Zoete. “Maar het is niet zo dat we veel heen en weer reizen. We repeteren weinig. Twee keer in het jaar gaan we met de band naar Frankrijk, waar we tien weken in een klein spoorweghuisje muziek maken, alles opnemen en dus niet nog eindeloos in repetitieruimtes hoeven door te brengen.” Die methode blijkt te werken, hun melodieuze gitaarliedjes zijn gebundeld op het debuut Come On In. Eigenlijk zou het album in februari uitkomen, maar door een zieke gitarist, Sjors van de Meulen, moest de release uitgesteld worden. Tot deze week. Vrijdag 14 juni is de releaseparty in Merleyn, waarna ze nog een paar optredens door het land zullen doen. “We hebben alleen geen tijd meer gehad voor het opzetten van een degelijke tour. Daar gaan we na de zomer mee beginnen.”

Pavement – Shady Lane
“Op weg naar mijn werk in Brussel kwam ik in een file terecht, precies op een mooie plek op een berg met groen langs de weg. De zon scheen en Studio Brussel stond op. Toen kwam dit nummer langs. Het klopte helemaal. Pavement is zo heerlijk vrijblijvend. Ze weten nummers zo te spelen alsof ze ter plekke zijn verzonnen. Dat kan een zootje worden, maar bij deze band werkt het juist in het voordeel.”

Jaap Boots in gesprek met Tom Waits
“Ik ben al lang fan van Tom Waits. Jaap Boots klaarblijkelijk ook, want hij komt zenuwachtig over. Het is een goed interview, maar het maakt ook duidelijk dat Tom Waits eigenlijk een enorm goede acteur is. Hij bespeelt zijn interviewers, weet het gesprek zo te vormen dat de interviewer, ook Boots, het gevoel krijgt een bijzonder verhaal te horen. Maar twee weken na dit interview was in The Guardian exact hetzelfde verhaal te lezen. Waits heb ik jammer genoeg nog niet live mogen meemaken. Wanneer hij dit jaar in Parijs speelt, kan ik niet. Ik zou bij zijn concert in Carre in 2004 aanwezig zijn. Mijn slaapzak lag al klaar om in de rij te gaan liggen voor kaartjes. Maar ik moest onverwachts voor een journalistiek stuk mee op een zeilcruise. Ik had daarom een vriend van mij gevraagd om in de rij te gaan staan, maar die is het toen vergeten. Hij had de avond ervoor te veel gezopen. Over wie ik het heb? Hij heeft bij ons in de band gezeten. Nee, dit voorval is niet de reden dat hij er niet meer in zit.”

Johan – Tumble And Fall
“Onze plaat komt uit op Excelsior. Dat zorgde ervoor dat we nu veel worden vergeleken met labelgenoten, zoals Johan. Ik had eerlijk gezegd nooit echt naar de band geluisterd. Dit was voor mij een goede aanleiding om dat wel te doen. En wat maken ze een ontzettend mooie muziek. Nu begrijp ik ook wel waar de vergelijking vandaan komt, ook zij spelen melodieuze gitaarpop.”

Zita Swoon live @ Club 3VOOR12 11-4-2007
“Zita Swoon in het openluchttheater Rivierenhof in Antwerpen is het mooiste concert dat ik vorig jaar heb gezien. De band stond op een podium midden in een soort vijver met fonteinen, het was mooi weer en zanger Stef Kamil Carlens is zo charismatisch. Alles bij elkaar maakte het een magische avond.”

The Kevin Costners @ 3VOOR12Radio Live 29-5-2008
“3VOOR12Radio Live  was ons eerste optreden live op de radio. Ik wist wel dat het niet het geval zou zijn, maar alleen al het idee dat zestien miljoen mensen ons op dat moment konden horen, maakte me zenuwachtig. Maar het was leuk. Het is een optreden waar ik warme gevoelens bij heb.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12