The Death Letters tekenen platendeal voor release begin 2009

“Hoeveel mensen kunnen nu op deze leeftijd zeggen dat ze een platendeal hebben?”

Het jonge Dordtse rock-’n-roll duo The Death Letters brengt begin 2009 hun debuut uit bij Cool Buzz. Afgelopen maandag namen de twee jongens een kijkje in de studio waar ze in oktober en november de plaat op zullen nemen. En ze zagen dat het goed was…

“Hoeveel mensen kunnen nu op deze leeftijd zeggen dat ze een platendeal hebben?”

The Death Letters uit Dordrecht hebben getekend bij Cool Buzz het label van onder andere T-99 en Cuban heels. De winnaars van de Villa Life Road to Paradiso en een exclusieve Pinkpopsessie bij 3VOOR12, beginnen binnenkort aan de opnames van hun debuut. In oktober en november is de IJland studio decor voor deze opnamesessies. Begin 2009, waarschijnlijk februari, moet het debuut van Victor Brandt (16) en Jordi “Duende” Ariza Lora (17) in de schappen liggen.

Jordi maakt zich niet druk over de opnames. Hij hoeft nu ook niet als een gek nummers te schrijven, want die zijn al lang af. Te veel zelfs, dus na de opnamesessies kunnen de beste eruit gepikt worden. Cool Buzz was het eerste label dat de twee benaderde. Nadien heeft er nog een tweede partij aangeklopt, maar hier wil Jordi niet over uitwijden. Wel zo professioneel en de voorwaarden die Cool Buzz voorstelde stond het duo wel aan. Afgelopen maandag stond er een uitje naar de IJland studio gepland. Het beviel de heren wel en ook met de huisproducer klikte het. Ze hebber er zin in.

“Wie kan op deze leeftijd zeggen dat hij een platendeal heeft?” lacht Jordi, die nuchtere verwachtingen heeft over het album. “Verkopen? ik hoop dat veel mensen onze muziek kunnen luisteren, we veel mogen spelen en misschien ook eens over de grens. We zullen het zien.” Er zijn plannen om de plaat in de gehele Benelux, Duitsland en Oostenrijk uit te brengen. Dit is echter nog niet rond.

En school? “Ja, dat gaat euh….door.” Victor begint na de zomer aan het Grafisch Lyceum. Voor Jordi is het makkelijk. Hij gaat naar het tweede jaar van de Popacademie, daar worden de ontwikkelingen allemaal aangemoedigd. “Er moeten punten uit te halen zijn.”