Goud Graven met The Very Sexuals: AC Berkheimer, Sparklehorse, Iron & Wine Goud Graven met The Very Sexuals: AC Berkheimer, Sparklehorse, Iron & Wine

“Adam Green heeft mijn hart gestolen”

Goud Graven met The Very Sexuals: AC Berkheimer, Sparklehorse, Iron & Wine

“Adam Green heeft mijn hart gestolen”

Ineens was er een nieuwe band: The Very Sexuals, een project van The Sugarettes’ Joep van Son en Utrechtse Pien Feith. En een gratis te downloaden album: Post-Apocalyptic Love. Inmiddels 1500 downloads verder graaft Joep van Son naar zijn goud in het 3VOOR12 archief.

“Adam Green heeft mijn hart gestolen”

“Mail de uitleg even naar het mailadres van The Very Sexuals”, zegt The Sugarettes’ Joep van Son op de vraag of hij wil Goud Graven. “Daar kijk ik nu het meest op.” The Very Sexuals is zijn project samen met  Utrechtse singer-songwriter Pien Feith. Opeens was het daar, samen met een fraai visitekaartje: het gratis te downloaden album Post-Apocalyptic Love. Optreden zat er niet in, kondigde de band direct aan. Daarvoor waren de bandleden afzonderlijk te druk. Toch ziet het er naar uit dat de band zich over een paar maanden weet te mobiliseren voor enkele optredens. Maar kijkt hij ook nog wel in de mailbox van The Sugarettes? “Jazeker. Dit weekend heb ik nog met de band in België gespeeld. De komende tijd gaan we ons richten op het schrijven van nieuwe liedjes. Begin volgend jaar willen we de studio in voor de opnames van een spetterende tweede plaat.” Joep graaft naar zijn favorieten in het 3VOOR12 archief.

AC Berkheimer – Montana
“Montana is een nummer van hun demo, maar het debuutalbum In A Series Of Long Days van AC Berkheimer is inmiddels ook uit. Een super mooie plaat en de productie is ook heel goed. Volgens mij hebben nog weinig mensen dat door, want het album is nog niet echt opgepikt. De zang in combinatie met de muziek slingert me terug naar de tijd dat Alternative Nation nog op MTV te zien was. Zo’n gevoel wekt het bij me op.”

Adam Green in 3VOOR12 Radio Live 31-1-2008
“Ik ben een liedjespersoon. Ik hou van compacte, kleine liedjes. Liedjes zoals Adam Green die maakt zou ik ook graag willen maken. Toch heb ik nog altijd de neiging mijn nummers vol te stoppen met lagen. Misschien uit onzekerheid. Sinds zijn debuut heeft hij mijn hart gestolen.”

Sparklehorse – Happy Man
“Happy Man is het perfecte popliedje, het vormt de basis voor alles wat ik doe. Het is een heel boeiend nummer: het is eerlijk, puur, maar toch vervormt en met distortion. Nou ja, ik vind het moeilijk om uit te leggen. Carla van The Very Sexuals vind ik tot nu toe het mooiste liedje dat ik zelf heb geschreven. Alles valt daar op zijn plek.”

Jay Reteard live in Club3VOOR12 16-5-2007
“Hier was ik niet bij, maar die zelfde periode trad hij ook op in Eindhoven. Het concert duurde 25 minuten. Dat was lang genoeg, daarna heb ik meteen zijn album aangeschaft. Dat was het begin van mijn liefde voor Jay Reatard. Ik hou niet zo van nette popliedjes. Die van hem zijn rauw. Prachtig!”

Iron And Wine - (behind) closed doors, Hotel Vondel, Amsterdam 8-8-2007
“Vaak wordt mijn muziek vergeleken met The Kills en My Bloody Valentine. Toch luister ik zelf amper naar deze bands. Als je goed luistert hoor je Iron And Wine er zeker in terug. De muziek is mooi donker en de wijze waarop Sam Beam zijn stem opneemt vind ik heel bijzonder.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12