Goud Graven met Jiggy Djé: 3VOOR12XL, Spacekees, C-Mon & Kypksi Goud Graven met Jiggy Djé: 3VOOR12XL, Spacekees, C-Mon & Kypksi

“Soms heb ik het gevoel dat ik de wereld ga overnemen.”

Goud Graven met Jiggy Djé: 3VOOR12XL, Spacekees, C-Mon & Kypksi

“Soms heb ik het gevoel dat ik de wereld ga overnemen.”

Met Keihard laat Jiggy Djé weer van zich horen. Het nummer is een voorproefje van zijn nieuwe album De Ark De Triomf, dat in augustus uitkomt. De Amersfoortse graaft naar zijn favorieten in het 3VOOR12 archief.

“Soms heb ik het gevoel dat ik de wereld ga overnemen.”

Keihard is de eerste clip bij de nieuwe plaat van Jiggy Djé. Die komt ergens in augustus uit. De titel van de opvolger van Noah’s Ark is bekend, De Ark De Triomf, maar er moet nog wel aan gesleuteld worden. De afgelopen tijd was de rapper druk met zijn eigen label, maar nog het meest met afstuderen. Daar heeft hij zich keihard op gestort. Jay-Z in Ahoy, Lupe Fiasco in Paradiso, hij moest het allemaal aan zich voorbij laten gaan. Maar het is niet voor niets geweest: hij is geslaagd voor de opleiding Media en Entertainment. Jiggy Djé graaft naar zijn favoriete fragmenten in het 3VOOR12 archief.

Pete Philly & Perquisite verslaan 50 én Kanye (artikel 14 september 2007)
“In Amerika werd vorig jaar september tot in detail verslag gedaan van de verkoopstrijd tussen Kanye West en 50 Cent. Beiden brachten die maand een album uit. Ik werk voor Lijn 5 en ook wij bespraken de ontwikkelingen elke week in de uitzending. Het is grappig dat niemand er bij stilstond dat in Nederland Pete Philly & Perquisite uiteindelijk de meeste platen zou verkopen. In ons land versloeg het duo met het album Mystery Repeats met gemak de twee Amerikanen. Dit was het moment voor Pete Philly & Perquisite dat ze eindelijk echt meetelden.”

Laatste 3VOOR12XL zal rocken met Joy Division (artikel, 13 december 2007)
“Ik kan me nog goed de uitzending van 3VOOR12XL in 2005 herinneren waarin voor het eerst een track van mij werd gedraaid. Dat was Kleren van de Keyser. Het nummer had ik net opgenomen, het was nog niet afgemixt. In een vlaag van kinderlijk enthousiasme zette ik het op de site nl75, waar het meteen werd opgepikt. Snel daarna sms’te Kees (de Koning, red.) dat hij de track in zijn show zou draaien. Ik weet nog precies de woorden die hij sprak: ‘Toffe track. Ik weet niet wie het is, maar bloemen voor de beatmaker’. Dat was Terilekst dus. Soms heb ik het gevoel dat ik de wereld ga overnemen. Dit was zo’n moment. Dat is niet arrogant bedoeld. Je moet zo’n uitspraak niet te letterlijk nemen. Het is mijn drijfveer. Ik streef ernaar om uitgeroepen te worden tot beste rapper van de wereld, of dat nu werkelijk uitkomt of niet.”   

C-Mon & Kypksi – live op Lowlands 2007
“Ik was bij dit concert. Het was voor het eerst dat ik van de zijlijn meemaakte hoe andere muzikanten de aanloop naar iets groots beleven. Je merkte de druk bij C-Mon & Kypski, de spanning was voelbaar. Ook zij beseften dat dit concert wel eens een knaller kon worden. Ze hadden een heel circus aan artiesten meegenomen. Ik mocht als eerste mijn kunstje doen. Dat ging heel goed. De hele show was gewoon super vet.”

Spacekees & Terilekst - Ik  wil een meisje (live in Club Lek 12-6-2002)
“Het optreden van Spacekees in Club Lek met Ik Wil Een Meisje was way back voordat het echt een hit werd. Nu zijn Kees en ik goede vrienden en wonen we samen in één huis, maar toen kende ik hem nog niet zo goed. De show in Club Lek was bizar. Losgeslagen liep hij op het podium rond in een vrouwenjasje en handschoenen aan.”

Cool Kids @ 5 Days Off 4-7-2008
“Cool Kids trad afgelopen vrijdag in Paradiso op na Lupe Fiasco. Beide had ik graag willen zien. De laatste keer dat ik een concert van Lupe in Paradiso zag, was het erg tof. Bij deze wil ik hem een schouderklopje geven. Cool Kids heb ik eens geïnterviewd, zij zijn heel relaxed. Ook zij krijgen een schouderklopje. Maar ik kon er niet bij zijn. Vrijdag ben ik afgestudeerd. De laatste maand heb ik hard aan mijn studie gewerkt, waardoor ik veel concerten aan me voorbij moest laten gaan. Het ergste vind ik nog dat ik niet bij Jay-Z in Ahoy was. Hij is toch al wat ouder, grote kans dat hij niet meer terugkomt. En zo wel, dan misschien wel minder in vorm.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12