Directeur Frank Zijlmans verlaat Mezz Directeur Frank Zijlmans verlaat Mezz

“Mijn werk zit erop”

Directeur Frank Zijlmans verlaat Mezz

“Mijn werk zit erop”

Na vijf jaar verlaat directeur Frank Zijlmans Bredase poppodium Mezz. “Ik laat een goede Mezz achter”, zegt hij. Zijn vertrek heeft volgens hem dan ook ‘helemaal niets’ te maken met de groeistagnatie van afgelopen jaar. “Als we niet een maand dicht hadden gemoeten vanwege waterschade, dan hadden we zeker weer meer bezoekers geteld.”

“Mijn werk zit erop”

“Mijn werk zit er op.” Na vijf jaar stopt Frank Zijlmans als directeur bij poppodium Mezz. Zijlmans, een van de grondleggers van de Bredase zaal, zou aanblijven totdat Mezz een gezonde zaal zou zijn, met vorm en inhoud. Hij rekende op ongeveer vijf jaar. “Dat is nu het geval. Het heeft veel tijd en energie gekost, maar alle perikelen zijn opgelost. Alles staat. Mezz is een volwaardig podium geworden, financieel is alles op orde. Ik vertrek met een goed gevoel.”

Zijn vertrek heeft volgens hem ‘helemaal niets’ te maken met de groeistagnatie van afgelopen jaar, zoals vorige week in BN/De Stem was te lezen. “In 2007 moesten we vanwege waterschade een maand dicht. Was dat niet gebeurd, dan was het bezoekersaantal zeker gegroeid. Er is niets aan de hand. Je moet niet te veel afgaan op wat dat Bredase krantje zegt.”

Per 1 mei gaat hij als accountmanager en docent aan de slag aan de Academy for Digital Entertainment van NHTV. Accountmanager? “Nee hoor, dat is niet saai. Hiervoor zat ik in de sales en marketing in de IT sector. Mensen die mij kennen weten dat de stap naar accountmanager niet vreemd is.”

Mede dankzij Zijlmans staat Mezz op stevige poten. Maar, zegt hij, dat zegt niet dat er voor zijn opvolger niets meer is te doen. “Mezz kan doorgroeien. Er zijn nog uitdagingen genoeg voor de nieuwe directeur.” Wie de nieuwe directeur wordt, is nog niet bekend. Het bestuur gaat de komende periode op zoek naar zijn plaatsvervanger.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12