Aankondiging 3VOOR12RADIO LIVE, 21 februari: Laura Marling, Tim Vanhamel, The Willowz Aankondiging 3VOOR12RADIO LIVE, 21 februari: Laura Marling, Tim Vanhamel, The Willowz

Wie spelen er deze week en wat kun je verwachten

Aankondiging 3VOOR12RADIO LIVE, 21 februari: Laura Marling, Tim Vanhamel, The Willowz

Wie spelen er deze week en wat kun je verwachten

3VOOR12RADIO LIVE wordt volgende week overgenomen door Engelse folk-hoop in bange dagen, een voormalige Eagle of Death Metal en filmische folkrock.

Wie spelen er deze week en wat kun je verwachten

Laura Marling
Nét achttien is ze, Laura Marling. Eind vorig jaar nog mocht ze van de London Soho Revue Bar niet bij haar eigen concert naar binnen, want ze was nog minderjarig. En dus speelde ze zes nummers op de stoep. Niet makkelijk uit het veld te slaan dus, deze dame. Haar muziek is een welkome afwisseling van al het soulgeweld van Duffy, Adele en Amy: Laura speelt folk. En hoe! Denk Joni Mitchell, maar vooral ook Devendra Banhart.

Tim Vanhamel

Hij zat in Millionaire, en was een Eagle of Death Metal net als Josh Homme. Nu is hij solo, ook privé: zijn plaat Welcome To The Blue House staat bol van worstelingen met de breuk met zijn vriendin Hannelore Knuts. Tim zit niet bij de pakken neer: stevige gitaren en hoopvolle teksten voeren de boventoon.

The Willowz
Michael Gondry, regisseur van Eternal Sunshine of The Spotless Mind, is een groot fan van The Willowz en gebruikte hun muziek in die film. Begrijpelijk, want net als de film is ook de muziek van The Willowz niet altijd wat het lijkt. De liedjes beginnen als dromerige folk om vervolgens uit te groeien tot doldwaze gitaarrock. Kings of Leon meets Primal Scream meets The White Stripes.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12