Song van het jaar 2008: de keuze van Yacht Song van het jaar 2008: de keuze van Yacht

"We houden alleen van acts die we kennen"

, Ron van der Sterren

Song van het jaar 2008: de keuze van Yacht

"We houden alleen van acts die we kennen"

Ron van der Sterren ,

De verkiezing van Song van het Jaar is weer in volle gang. Tot 15 december kun je stemmen op jouw favoriet van 2008. Jona en Claire van Yacht kiezen voor De Jeugd Van Tegenwoordig, met een goede reden. Jona: "We houden alleen van acts die we kennen."

"We houden alleen van acts die we kennen"

Yacht uit Portland heeft het in eerste instantie moeilijk met de lijst. "We komen niet verder dan drie nummers. We houden namelijk alleen van bands die we persoonlijk kennen." Maar dan spot Claire No Age en Alele Diana en komt het toch nog goed.

Alele Diane - The Rifle
Claire: “Uit Portland, net als wij."

No Age - Eraser
Weer Claire: “Ken ik uit L.A."

Hercules & Love Affair - Blind
Claire nog een keer: "Onze labelgenoten!"

De Jeugd van Tegenwoordig - Hollereer
Jona: "Toen ik drumde bij Devendra Banhart, hebben we een zomer geoefend in Amsterdam. Watskeburt was elke 3 seconden op de radio. Supertof vond ik het. Deze ken ik ook. En gisteren hebben we ze ontmoet in Paradiso, dus nu kennen we ze ook. Echt toffe gasten. Daarom dus. Oh ja, en deze track is ook gaaf."

Lele -
1: Portishead - Machine Gun
Claire (in Lele shirt): "Ja, na dat verhaal is deze een inkopper!“

WAT? NOG NIET GESTEMD?
Geen nood, dat kan hier of hier, of hier. HIERRR! Tot 15 december! Uit de puntentelling komt de Song van het Jaar Top 100 voort, die centraal staat in onze vijf uur durende Song van het Jaar 2008 show van 19.00-24.00, 18 december live op 3FM en 3VOOR12TV. Gepresenteerd door Eric Corton, Michiel Veenstra en Annemieke Schollaardt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12