Song van het Jaar 2008: de keuze van Sugarettes/The Very Sexuals Joep van Son Song van het Jaar 2008: de keuze van Sugarettes/The Very Sexuals Joep van Son

"Sex on Fire heeft het beste refrein van het jaar"

, Fiona Fortuin

Song van het Jaar 2008: de keuze van Sugarettes/The Very Sexuals Joep van Son

"Sex on Fire heeft het beste refrein van het jaar"

Fiona Fortuin ,

De verkiezing van Song van het Jaar is gesloten. Tot vandaag kon je stemmen op jouw favoriet van 2008. De keuze van Sugarettes/The Very Sexuals zanger Joep van Son: "Er zit een soort subtiele agressie in Skinny Love, erg mooi!"

"Sex on Fire heeft het beste refrein van het jaar"

Opeens was het daar in juni: het album Post-Apocalyptic Love. Afkomstig van The Very Sexuals, een project van Joep van Son en zangeres Pien Feith. Joep van Son, frontman van het Eindhovense The Sugarettes, zag begin dit jaar een internetfilmpje van Feith zingend in een badkamer en was op slag verliefd. Een vruchtbare internetrelatie volgde snel, waar tientallen liedjes uit voortvloeiden. Van optreden is het tot nog toe niet gekomen, maar wat niet is kan nog komen. Joep van Son laat binnenkort in ieder geval weer van zich horen via The Sugarettes. Momenteel is hij met die band druk bezig met het schrijven van nieuwe nummers, volgend jaar wordt de opvolger van Love & Other Perversities verwacht. Van Son over zijn favoriete songs van 2008.

Bon Iver - Skinny Love
"Dit soort herfstige melancholie kan me nu zeer bekoren. Er zit een soort subtiele agressie in dit nummer, erg mooi! Ik krijg hier hetzelfde gevoel van wanneer ik naar Nebraska van Springsteen luister."

Kings of Leon - Sex on Fire
"Het beste refrein van het jaar. Het lijkt alsof ze wat toegangelijker klinken, maar ik ken de rest van de plaat niet. Anyway, heerlijk meebrallen."

Santogold - L.E.S. Artistes

"Deze is me net iets te grijs gedraaid, maar met terugwerkende kracht heeft dit nummer veel indruk gemaakt. Het gekke is dat ik in veel van haar liedjes Pixies-loopjes hoor. Ik word altijd blij van dit liedje."

MGMT – Kids
"Gewoon lekker hip, sexy en dansbaar."

Death Cab for Cutie - No Sunlight

"Ik zag ze afgelopen zomer in een park in Belgie samen met mijn vriendin. Als ik dit hoor, doen de zwoele zomeravond en Belgische biertjes me terugverlangen naar de zomer. Heerlijke catchy pop!"

WAT? NOG NIET GESTEMD? Daar ben je dan mooi klaar mee, want het kan niet meer. De stembus is gesloten, het aftellen is begonnen. Donderdagavond zullen we het weten. Wie is verantwoordelijk voor de Song van het Jaar 2008?

Aftellen doen we in een speciale 3VOOR12Radio Live uitzending op 18 december van 19.00 – 24.00 gepresenteerd door Eric Corton, Michiel Veenstra en Annemieke Schollaardt. Live vanuit Desmet, maar ook te volgen op 3FM en 3VOOR12TV.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12