Rapper Kempi op vrije voeten Rapper Kempi op vrije voeten

24 januari eerste optreden met band in Paradiso

, Atze de Vrieze

Rapper Kempi op vrije voeten

24 januari eerste optreden met band in Paradiso

Atze de Vrieze ,

Acht maanden na zijn arrestatie is de Eindhovense rapper weer op vrije voeten. Eind juni werd de rapper veroordeeld tot een jaar onvoorwaardelijke celstraf, waarvan hij acht maanden uitgezeten heeft. Nu gaat hij alsnog zijn album Du Zoon promoten. Eind januari staat het eerste optreden met band gepland.

24 januari eerste optreden met band in Paradiso

Ruim acht maanden na zijn arrestatie is de Eindhovense rapper Kempi weer op vrije voeten. Eind juni werd de rapper veroordeeld tot een jaar onvoorwaardelijke celstraf, waarvan hij acht maanden uitgezeten heeft. In de tussentijd verscheen zijn debuutalbum Du Zoon en werd door BNN de documentaire Free Kempi uitgezonden. “Ik heb er heel weinig van meegekregen”, zegt Kempi. “Ik had helemaal geen toegang tot internet en mocht tien minuten per dag bellen. Af en toe kreeg ik bericht dat er een clip opgenomen werd. Top Notch heeft besloten het album toch uit te brengen. Of dat de goede beslissing was, weet ik niet, het was in elk geval geen slechte. We konden de fans niet langer laten wachten.”

Kempi kijkt uiteraard met gemengde gevoelens terug op het aflopende jaar. 2008 moest zijn jaar worden. Dat werd het ook, maar heel anders dan gehoopt. “Ik kan niet klagen”, zegt hij. “Mijn album is op nummer 7 binnengekomen in de top 100. Natuurlijk zijn er ook lelijke dingen gebeurd, maar ik was ook gewoon op het verkeerde moment op de verkeerde plek. Ik heb nergens spijt van. Het is vallen en opstaan. Hopelijk kan ik nu overeind blijven. Ik wil nu serieus en professioneel werken. Ik heb veel geleerd van dingen die ik in de documentaire bij mezelf gezien heb. Het is beter als ik op bepaalde dingen anders reageer.”

Voor Kempi is het nu vooral de toekomst, die telt. Anderhalve week geleden al kwam de rapper vrij. De eerste tijd bracht hij door met vrouw en kind. Nu is het langzaam weer tijd voor zijn carrière. Maandag 22 december kan hij in eigen persoon de vier State Awards ophalen die hij in de wacht heeft gesleept, in januari begint hij aan een tour. “24 januari sta ik in de bovenzaal van Paradiso”, zegt hij. “Het is mijn eerste officiële optreden met band.” In eerste instantie staat het debuutalbum nog even centraal, maar Kempi heeft uiteraard ook alweer een compleet album bij elkaar geschreven. “Je moet je tijd in de cel productief doorbrengen.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12