Bang Bang bedreigde journalist Job de Wit Bang Bang bedreigde journalist Job de Wit

“Na een paar goede gesprekken is hij mij gaan boeien ”

, Fiona Fortuin

Bang Bang bedreigde journalist Job de Wit

“Na een paar goede gesprekken is hij mij gaan boeien ”

Fiona Fortuin ,

Deze maand staat een interview van journalist Job de Wit met rapper Bang Bang in het tijdschrift WahWah. Dat is bijzonder, nu blijkt dat het Bang Bang is die hem vorig jaar heeft bedreigd. “Ik ken hem nu beter, het is een interessante kerel.”

“Na een paar goede gesprekken is hij mij gaan boeien ”

De toenmalige hoofdredacteur van State Magazine Job de Wit bracht een jaar geleden naar buiten te zijn bedreigd door een artiest. Uit angst voor eventuele gevolgen koos hij ervoor geen naam te noemen. Nu, meer dan een jaar later, zegt de journalist er iets over op zijn weblog: Het was Bang Bang die hem bang maakte. In plaats van ervoor te zorgen voor altijd uit zijn buurt te blijven, is De Wit sindsdien een paar keer bij hem op bezoek geweest. Voor een artikel dat deze maand in de WahWah staat.

BangBang uitte zijn dreigementen bij De Wit na een artikel over een Jay-Z clip die veel gelijkenissen toont met een clip van Kubus & Bang Bang. In dit stuk stelt Bang Bang geen actie te ondernemen richting Jay-Z, omdat deze publiciteit het hiphopduo alleen maar goed zou doen. “Hij vond dat ik hem als een publiciteitsbelust figuur neerzette”, zegt De Wit.

Een paar maanden later belde Bang Bang om zijn excuses aan te bieden. “Het is toen uitgepraat”, vertelt De Wit. “Hij zei spijt te hebben van de manier waarop hij reageerde om zoiets onbenulligs. Dat hij af en toe zo reageert, zegt hij, stamt nog uit zijn verleden. Dat wil hij achter zich laten, maar soms schiet hij terug in zijn oude patroon.”

Daarna volgden meerdere gesprekken. “Dat waren fijne gesprekken. Het is een interessante kerel die raken dingen zegt. Ik leerde hem beter kennen, langzaam begon hij me te boeien. Het dreigement heeft wellicht geholpen dat ik me in hem ben gaan verdiepen. En dat ik nu bij hem thuis ben geweest. Ik heb zowel met hem als met zijn vrouw goede gesprekken gehad.”

Bang Bang zelf laat weten het niet nodig te vinden te reageren op iets dat in het verleden heeft plaatsgevonden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12