Living Room Records houdt het voor gezien Living Room Records houdt het voor gezien

“We stoppen ermee voor we het zat zijn”

Living Room Records houdt het voor gezien

“We stoppen ermee voor we het zat zijn”

Na 15 jaar en zo’n 35 albums stopt het onafhankelijke platenlabel Living Room Records ermee. Volgens oprichter André Schaminée is het tijd om iets anders te gaan doen. “We hebben de afgelopen jaren met alle beperkingen die je als klein label hebt alles bereikt wat mogelijk was."

“We stoppen ermee voor we het zat zijn”

Na 15 jaar en zo’n 35 albums stopt het onafhankelijke platenlabel Living Room Records ermee. Volgens oprichter André Schaminée is het tijd om iets anders te gaan doen. “We hebben de afgelopen jaren met alle beperkingen die je als klein label hebt alles bereikt wat mogelijk was. Op een gegeven moment is de groei eruit. Bovendien is de wereld veranderd. Je moet als label tegenwoordig een totaalpakket bieden. Je kunt niet alleen meer fysieke cd’s verkopen, je moet je ook bezig houden met dingen als digitale distributie. Maar we hebben het al die jaren met veel plezier gedaan en we zijn trots op onze catalogus. We stoppen ermee voor we het zat zijn, dat is het belangrijkste.”

André Schaminée is pas 17 als hij in 1994 zijn label Living Room Records opricht. In eerste instantie richt hij zich op tapes en cd-r’s van lo-fi bands uit de omgeving Nijmegen. De hobby wordt in de loop der jaren steeds serieuzer, al heeft hij nog altijd een baan als adviseur in stedelijke projecten naast zijn job als platenbaas. Schaminée vindt een partner in Jan Rijk en het label vergaart een aardige catalogus, met albums van onder meer Spider Rico, Gitbox! en Audiotransparent. In 2005 startte Living Room samen met Excelsior het project The Singles Club, waarvoor steeds bands van beide labels gezamenlijk 7 inches opnamen.

Van Schaminée zullen we in de toekomst nog wel een en ander horen, belooft hij, al weet hij nog niet in welke hoedanigheid. In eerste instantie gaat hij eens wat heel anders doen: “Ik ben sinds kort officieel lid van D66. Ik wil daar meer mee gaan doen”, zegt hij. “Jan heeft de afgelopen jaren een nogal uit de hand gelopen voorliefde voor concertfotografie ontwikkeld. Daar wil hij zich ook meer op storten.” Het label wordt 23 november feestelijk ten grave gedragen in EKKO in Utrecht. Verschillende bands van Living Room zullen die avond optreden. “We gaan er niet zomaar tussenuit.”
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12