Het Lowlandsgevoel van…Bente Bollmann Het Lowlandsgevoel van…Bente Bollmann

Nog maar net ontmaagd en nu al volledig met de poten in de klei

Het Lowlandsgevoel van…Bente Bollmann

Nog maar net ontmaagd en nu al volledig met de poten in de klei

De komende dagen zoekt 3VOOR12 het Lowlandsgevoel van verschillende artiesten, betrokkenen en die hards. Maar Bente Bollmann, de nieuwe promoman van Lowlands, mag het bal openen. Hij is er pas één keer geweest, maar heeft een goed excuus: “Ik organiseerde mijn eigen festival Simple in Eindhoven. Dat telt toch wel?”

Nog maar net ontmaagd en nu al volledig met de poten in de klei

Het gerucht ging dat Bente Bollmann, de nieuwe marketing- en communicatiemanager van Lowlands, nog nooit op het festival was geweest. Een belletje ontkracht die mythe, maar erg ver van de waarheid is het niet. Zijn eigen festival Simple in Eindhoven weerhield hem van Lowlandsbezoeken. Vorig jaar was de ontmaagding van Bollmann in de polder. “Ik wist toen nog niet dat ik er een jaar later voor zou werken. Toch weet ik nog precies hoe overweldigend en groots het op me overkwam. M.I.A. zal ik nooit meer vergeten, wat was zij goed. Muzikaal én qua performance.”

Inmiddels heeft de Lowlandsstaf zich in de polder van Biddinghuizen gevestigd. De Alpha en Bravo-tenten staan al, wat de medewerkers extra motiveert. “Dat kale grasveld is in ieder geval verleden tijd, nu wordt er hard gebouwd.”

Heeft Bollmann wel een Lowlandsgevoel? “Het is een festival dat opvalt in de details en de breedte van het programma. Dat viel me meteen op.” Hij vindt het niet erg dat hij overdag druk is. “Mijn hoogtepunten liggen toch in de nacht. Het dansprogramma is het meest mijn ding. Booka Shade zou ik toch weer iedereen tippen. Daarnaast is de theatervoorstelling Tuig een aanrader en ga ik zeker even kijken bij dj Promo in de X-ray.”

Op dit moment is Bollmann vooral druk met… “Bellen, mailen, bellen en heel veel mailen. Vanmiddag wilde ik Outlook zelfs even helemaal uitzetten zodat ik echt even kon werken.” Accreditatieverzoeken die nu pas binnenkomen worden genegeerd, maar er zijn nog wel veel details waar Bollmann zijn handen vol aan heeft. “Het journaal, NOVA, maar ook lokale kranten komen langs. Ik ga ze dan rondleiden, maar moet ook met managers van bands afspraken maken over rechten en dergelijke. Ten slotte wordt de vrijdageditie van festivalkrant Daily Paradise al flink voorbereid. “Maar we liggen nog op schema, ik heb er enorm veel zin in.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12