The Third Movement dwingt tot cd aankoop The Third Movement dwingt tot cd aankoop

Sebastian Hoff: “Ik heb niets te verliezen”

The Third Movement dwingt tot cd aankoop

Sebastian Hoff: “Ik heb niets te verliezen”

Het industrial en hardcore label Third Movement dwingt de bezoeker van Club r_AW de aankomende editie tot aankoop van het nieuwe album van Rude Awakening. De entreeprijs is met vier euro omhoog gegaan, daarmee ontvang je het album erbij. Het is een nieuwe, slimme tool in een veranderende muziekmarkt. Labeleigenaar Sebastian Hoff: “Die drie man die het niet zullen accepteren, hadden het album toch al niet gekocht.”

Sebastian Hoff: “Ik heb niets te verliezen”

Sebastian Hoff, alias Promo en Rude Awakening, en eigenaar van het label Third Movement, bevond zich in een spagaat. Als artiest voelde hij zich de gebeten hond. Als labeleigenaar voelde hij zich schuldig tegenover zijn artiesten. De oorzaak:  door een dalende cd-verkoop zag ook hij zijn inkomsten dalen. Zover zelfs dat hij geen geld had om zijn eigen album uit te brengen. “Fans vroegen mij wanneer het nieuwe album van Rude Awakening uitkwam. Daarop antwoordde ik dat die er niet kwam, omdat ze hem toch niet zouden kopen. Want ook in deze relatief kleine doelgroep van industrial hardcore neemt illegaal downloaden de overhand. Maar daar reageerden ze niet op. Er kwam geen discussie los.” 

Dus zet Hoff een nieuwe, slimme tool in. “Ik dacht, ik draai het om. Cd’s willen ze niet meer kopen, maar voor concerten en feestjes betalen ze gerust vijftig euro.”  Voor zijn feest club r_AW op zaterdag 21 juni heeft hij de entreekosten  verhoogd van 15 naar 19 euro, maar daarbij ontvang je wel het nieuwe album van Rude Awakening, Fragment of the Future. Hoff dwingt zijn vaste groep bezoekers dus tot de aankoop van zijn album. “Ik geef ze ongevraagd het album mee, ja, zonder dat ik er geld op moet inleveren.” Willen de bezoekers naar binnen, dan moeten ze die vier euro extra betalen. Of ze het album nu wel of niet willen hebben. Een gewaagde stap. Is hij niet bang dat zijn fans dit niet accepteren? “Ik weet dat de clubavond populair is in de scene. En er valt weinig te zeuren. Nu krijgen ze waar ze om vragen: muziek voor een lage prijs.” 

Hoff is klaar voor een tegenreactie. “Natuurlijk hoop ik dat dit een goede nieuwe tool blijkt te zijn in een veranderende muziekmarkt. Maar ook zou ik graag willen dat er een tegenreactie ontstaat. Dat hier een intelligent gesprek uit voort komt over de gevolgen van illegaal downloaden. Ach, ik heb niets te verliezen. Die drie man die het niet zullen accepteren, hadden het album toch al niet gekocht.”

Zaterdag 21 juni is Club r_AW in P60, Amstelveen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12