Ondanks verkooprecord Pinkpop nog niet uitverkocht Ondanks verkooprecord Pinkpop nog niet uitverkocht

“Normaal kopen mensen hun kaartje pas als het vakantiegeld binnen is”

Ondanks verkooprecord Pinkpop nog niet uitverkocht

“Normaal kopen mensen hun kaartje pas als het vakantiegeld binnen is”

Het Pinkpopfestival heeft een kleine dip in de kaartverkoop. Maar organisator Jan Smeets maakt zich geen zorgen en overweegt om de kaartverkoop volgend jaar iets anders aan te pakken.

“Normaal kopen mensen hun kaartje pas als het vakantiegeld binnen is”

In een recordtempo raakte in vier dagen tijd de 40.000 campingkaarten van Pinkpop uitverkocht. Nu zit er een dip in de kaartverkoop, want het festival is nog steeds niet uitverkocht. “Omdat de campingkaarten weg zijn, denken mensen gelijk dat het uitverkocht is,” zucht organisator Jan Smeets.
 
Dit jaar heeft Pinkpop elke avond een afsluitende headliner met Metallica, Rage Against the Machine en Foo Fighters.“We hoeven ons geen zorgen te maken over de kaartverkoop. Normaal kopen mensen hun kaartje pas als het vakantiegeld binnen is. Daar is het wachten nu op. Onze publiciteitscampagne is daar ook op gericht en die moet nog beginnen. We hebben nu al 85.000 kaarten verkocht. Vrijdag en zondag zijn bijna uitverkocht en zaterdag is er nog ruimte. Het gaat in totaal om 15.000 kaarten die over zijn.”

Op het terrein kunnen maximaal 40.000 mensen kamperen. Wil Smeets de camping niet uitbreiden, omdat daar zo’n grote run op is? “We kunnen moeilijk de gemeente groter maken. Nu moeten de mensen die het hele weekend willen komen drie keer 70 euro betalen, omdat er geen campingkaarten meer zijn. We hebben nu de optie om volgend jaar voor ongeveer 150 euro een weekendpasse-partout te gaan verkopen zonder campingkaart.”

Luister naar het gehele interview met Jan Smeets in Dubbel Check.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12