Bezoekers tippen London Calling: Blood Red Shoes, The Ting Tings, Get Cape. Wear Cape. Fly Bezoekers tippen London Calling: Blood Red Shoes, The Ting Tings, Get Cape. Wear Cape. Fly

Blood Red Shoes gaan de boeken in

Bezoekers tippen London Calling: Blood Red Shoes, The Ting Tings, Get Cape. Wear Cape. Fly

Blood Red Shoes gaan de boeken in

De halfjaarlijkse London Calling edities staan bij velen met rood in de agenda omcirkelt. Maar tussen al dat Britse geweld wil het nog wel eens lastig zijn om de krenten uit de pap te vissen. 3VOOR12 vroeg enkele bezoekers om hun tips.

Blood Red Shoes gaan de boeken in

Vrijdag en zaterdag is het weer zover: London Calling! Geen extra locaties en een extra dag, maar gewoon één of twee dagen los in de twee Paradisozalen. Zelfs de die hard Brittofiel moet soms even op adem komen. Dus vroeg 3VOOR12 enkele trotse ticketeigenaren bij welke optredens je in elk geval niet een stoeltje op moet zoeken om naar het projectiescherm te staren. Wie had er deze editie eigenlijk toch ook wel op de poster mogen staan? En wie gaat eerdere London Calling bands als Franz Ferdinand, Bloc Party en Libertines achterna in de geschiedenisboeken?

Naam: Jort Bastiaansen
Plaats: Amsterdam
Leeftijd: 19
Last.fm naam: Jort_B
Welke dagen ga je: Allebei
Welke drie bands tip jij en waarom:
- Blood Red Shoes; daar kun je niet meer om heen. Wat een energie!
- The Metros; London Calling zoals het bedoeld is. Lekker hossen.
- The Ting Tings; misschien ietwat poppy, maar al hun nummers blijven na één keer luisteren meteen in je hoofd hangen.
Wie had er deze editie echt moeten staan: Neon Plastix. Beluister hun nummers op hun MySpace en je weet waarom.
Wie gaat eerdere London Calling bands als Franz Ferdinand, Bloc Party en Libertines achterna in de geschiedenisboeken: Ik gok dat de Bloed Red Shoes dit jaar alleen maar populairder worden. Ze staan al op Pinkpop en ik zou er niet van opkijken als ze ook Lowlands aandoen. Daarnaast worden de Ting Tings nu ook op mainstream radio (3FM) gedraaid, maar voor hun zal het bij hooguit één hitje blijven.

Naam: Anna Sinnige
Plaats: Amsterdam
Leeftijd: 17
Last.fm naam: Anna279
Welke dagen ga je: Beide.
Welke drie bands tip jij en waarom:
- The Ting Tings, ik ben er heilig van overtuigt ben dat ze de show gaan stelen
- Blood Red Shoes, volgens mij word dat een spektakel.
- Mystery Jets, toen ik ze eerder zag vond ik ze zeker niet slecht!
Wie had er deze editie echt moeten staan:
To My Boy, The Last Shadow Puppets, Amy Macdonald, MGMT.Vampire Weekend.
Wie gaat eerdere London Calling bands als Franz Ferdinand, Bloc Party en Libertines achterna in de geschiedenisboeken:
Mystery Jets, Blood Red Shoes.

Naam: Tessa
Plaats: Wormerveer
Leeftijd: 20
Last.fm naam: asset-njinok
Welke dagen ga je: beide dagen
Welke drie bands tip jij en waarom:
- The Rascals - de beste vriend van alex turner en lid van the last shadow puppets.. De band heeft best wel veel naambekendheid gekregen terwijl het album nog niet eens uit is. Ik ben benieuwd of ze mijn verwachtingen kunnen waarmaken.
- Get cape. Wear cape. Fly - Deze vent wordt in Engeland steeds bekender en blijft hier nog een beetje achter. Vorige week zag ik een klein stukje live, in het voorprogramma van the Kooks en dat klonk goed. Een leuke singer-songwriter is nooit weg.
- Late of Pier - Ik hou ook wel van electronic en in combinatie met indie is dat ook wel fijn. Ik heb er al veel mensen over gehoord en de nummers die ik hoorde waren uhm apart maar leuk. Mijn interesse voor het liveoptreden is in ieder geval gewekt!
Wie had er deze editie echt moeten staan:
The Last Shadow Puppets! maar helaas dat is te mooi om waar te zijn. Kid Harpoon staat ook nog op mijn to-see-list dus zou ook leuk zijn geweest.
Wie gaat eerdere London Calling bands als Franz Ferdinand, Bloc Party en Libertines achterna in de geschiedenisboeken:
Ik denk dat blood red shoes wel kans maakt. Die naam kom ik in ieder geval steeds vaker tegen.

Naam: Bram
Plaats: Amsterdam
Leeftijd: 16
Last.fm naam: Cocabottle
Welke dagen ga je: De vrijdag, en de Queensday special!
Welke drie bands tip jij en waarom:
- The Ting Tings: Erg goede band met leuke liedjes, kan niet wachten tot hun album uit komt.
- Get Cape. Wear Cape. Fly: Erg goede een-mans-band, met een laptop erbij en een drummer speelt hij live, heb hem vorige week gezien als voorprogramma van The Kooks, mischien vond ik hem wel beter dan The Kooks zelf.
- Mystery Jets: Leuke band, met een goed album en hun single "Young Love" is geweldig.
Wie had er deze editie echt moeten staan: Does It Offend You, Yeah?
Wie gaat eerdere London Calling bands als Franz Ferdinand, Bloc Party en Libertines achterna in de geschiedenisboeken: Blood Red Shoes.

Naam: Joost van Liere
Plaats: Amsterdam
Leeftijd: 26
Last.fm naam: Aster Willems
Welke dagen ga je: vrijdag-zaterdag
Welke drie bands tip jij en waarom:
(Blood Red Shoes spreken voor zich)
- Pete and the Pirates - hebben met Little Death een hele fijne liedjesplaat gemaakt, en worden onterecht nauwelijks opgemerkt.
- The Rascals - Toch een schaduwpoppetje op London Calling, met gelukkig ook sterke 'eigen' nummers
- Joe Lean and the jing jang jong - Posers; en een zanger met vreemde danspasjes. Wat wil je nog meer?
Wie had er deze editie echt moeten staan: Ik had XX Teens graag weer gezien, maar dat mag de volgende keer ook.
Wie gaat eerdere London Calling bands als Franz Ferdinand, Bloc Party en Libertines achterna in de geschiedenisboeken: Blood Red Shoes, Rascals.

Naam: Nina
Plaats: Utrecht
Leeftijd: 23
Last.fm naam:
Welke dagen ga je: vrijdag
Welke drie bands tip jij en waarom:
- The Ting Tings!!! Vette, vette band. Beetje electro, beetje rock, waar je uitstekend op kan dansen, ronduit geniaal!!! Kan niet wachten tot hun plaat uitkomt...
- Get Shakes, heel benieuwd naar, ken ik nog niet echt, alleen hun nummer Sister Self Doubt, maar dat vraagt naar meer...
- Mystery Jets, ik zag ze twee jaar geleden op LC, was toen niet heel enthousiast, maar ben erg benieuwd of ze me nu wel om krijgen!
Wie had er deze editie echt moeten staan: The Whip (dan maar in Tivoli)
Wie gaat eerdere London Calling bands als Franz Ferdinand, Bloc Party en Libertines achterna in de geschiedenisboeken: The Ting Tings natuurlijk

Naam: Jos de Krieger
Plaats: Delft
Leeftijd: 24
Last.fm naam: Quniac
Welke dagen ga je: Beide
Welke drie bands tip jij en waarom:
- Blood Red Shoes, vorige keer op London Calling een geweldig optreden in de kleine zaal, voordat de CD officieel uit is een kleine uitverkochte clubtour in Nederland met een vette show in Utrecht en dan ook nog een sterk debuutalbum uitbrengen, what's not to like?!
- Video Nasties, vorige keer op London Calling een geweldig optreden in de kleine zaal, bij mijn weten nog geen album uit, maar hun optreden luistert als 3voor12-concertregistratie nog steeds lekker weg.
- Get Cape. Wear Cape. Fly. Waarschijnlijk een van de rustigere acts op het festival, van wat ik gehoord heb, maar leuke teksten op muziek die een redelijk breed publiek aan kan spreken.
Wie had er deze editie echt moeten staan: niet specifiek Brits, maar wel lekker is Jakobinarina; The Dykeenies (vorige keer stonden ze niet op het main festival op vrijdag of zaterdag, vond ze daar eigenlijk wel thuis horen); Nine Black Alps (hebben al wel een tweede album, maar nog nooit echt doorgebroken in Nederland (net als Mystery Jets))
Wie gaat eerdere London Calling bands als Franz Ferdinand, Bloc Party en Libertines achterna in de geschiedenisboeken: Blood Red Shoes, geen twijfel over mogelijk... Ik weet niet of ze het 10 jaar gaan volhouden, maar hoeveel hoor je nu nog van Franz Ferdinand? :)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12