Lowlands en Pinkpop genomineerd voor UK Festival Awards

Smeets zet het in de nieuwsbrief, Van Eerdenburg gaat zelf stemmen

Twee Nederlandse festivals maken kans op een UK Festival Awards: Lowlands en Pinkpop. Samen met Pukkelpop, Roskilde en Rock Werchter zijn ze genomineerd in de categorie beste Europees festival. Het is nu aan het publiek om op hun favoriet te stemmen. Jan Smeets van Pinkpop neemt het nieuws direct mee in de nieuwsbrief, Lowlands baas Eric van Eerdenburg maakt zich klaar om te stemmen.

Smeets zet het in de nieuwsbrief, Van Eerdenburg gaat zelf stemmen

Zowel festival Pinkpop als Lowlands maken kans op een UK Festival Awards. De prijs is een initiatief van de website Virtual Festivals. Samen met het Deense Roskilde en Belgische Rock Werchter en Pukkelpop zijn ze genomineerd in de categorie beste Europese festival.

“Ik voel me altijd vereerd met een nominatie”, zegt Pinkpop baas Jan Smeets. Maar eerlijk gezegd weet hij niet precies om welke prijs het gaat. “Op kantoor vertelde ze me over één of andere award. Daar zijn ze per toeval op gedoken bij het googlen.” Dat Lowlands en Pinkpop in dezelfde categorie zitten, vindt hij echter wel wat merkwaardig. “Dat is hetzelfde als NCRV en VPRO laat meedingen voor eenzelfde prijs. Je kunt ze niet met elkaar vergelijken.”

Desalniettemin vindt Smeets het hartstikke leuk. “We nemen het nieuws vandaag meteen mee in de nieuwsbrief.” Ook Lowlands gunt hij de prijs. “Ik wens iedereen het allerbeste, maar een Nederlands festival helemaal.”

Lowlands directeur Eric van Eerdenburg weet nog helemaal van niets. Hij reageert verrast: “Het is eervol”, zegt hij. “Maar wie beoordeelt dit? Het publiek? Nou, dit jaar waren drieduizend Engelsen op Lowlands. Als die nou allemaal gaan stemmen. Zelf zal ik ook meteen even op de website kijken.”

Je kunt nog tot zondag 28 oktober stemmen op www.virtualfestivals.com. Zes november wordt de winnaar bekend gemaakt. De UK Festival Awards worden sinds 2004 uitgereikt, dit jaar is daar de award voor best Europees festival aan toegevoegd. Vorig jaar vielen onder meer T In The Park, Bestival en Summer Sundae in de prijzen. Larmer Tree Festival ging er vandoor met de award voor beste toiletten.