Jubilaris Mezz gaat groeien zonder te verbouwen Jubilaris Mezz gaat groeien zonder te verbouwen

Bredaas poppodium wil programmeren in grote nieuwe evenementenhal

Jubilaris Mezz gaat groeien zonder te verbouwen

Bredaas poppodium wil programmeren in grote nieuwe evenementenhal

Mezz bestaat vijf jaar, dus is het komend weekend groot feest in Breda. Een moeilijke beginperiode werd overleefd, daarna stegen de bezoekersaantallen ieder jaar weer. Het poppodium kende tegenslagen , maar inmiddels gaat het goed bij het podium. En in de toekomst gaat Mezz zelfs concerten programmeren in een nieuwe evenementenhal waar 8.000 mensen in passen.

Bredaas poppodium wil programmeren in grote nieuwe evenementenhal

Poppodium Mezz in Breda viert komend weekend het vijfjarige jubileum. Achtereenvolgend Gabriel Rios, Pete Philly & Perquisite, Jules Deelder en T.Raumschmiere zullen het feestje opluisteren. Vaak wordt gezegd dat voor poppodia de eerste vijf jaar het moeilijkst zijn. Die heeft Mezz dan in ieder geval achter de rug. Tijd voor een terugblik, maar ook een vooruitblik. Aan de koperen koepel wordt niet verbouwd, maar uitbreiding zit er wel aan te komen. Mezz heeft namelijk een contract getekend met de exploitant van een nieuw te bouwen evenementenhal waar concerten geprogrammeerd moeten worden voor 8.000 bezoekers.

Door exploitant MaVer Holding B.V. te ondersteunen in de programmering, wil Mezz artiesten naar Breda halen die te groot zijn voor de eigen zaal. De zaal loopt hierbij geen financiële risico’s. De evenementenhal wordt onderdeel van een park genaamd de Bavelse Berg, waar naast de hal ook een buitenruimte is die de deuren zou kunnen openen naar een openluchtfestival. Janneke van Ooijen, pr-medewerkster bij Mezz, bevestigt dat er uitgebreid contact is om de mogelijkheden te verkennen. De toekomst ziet er dus interessant uit in Breda. Het gaat goed, terwijl de start vijf jaar geleden nog zwaar was.

Voornamelijk in de beginperiode was het verloop onder personeel groot. Zowel de directeur als de programmeur werd al snel vervangen. Janneke van Ooijen, al sinds het begin medewerkster bij Mezz, legt uit: “Het was even moeilijk. Wij waren nieuw in Breda en dan moeten mensen je eerst leren vinden. Ook van onze kant; in de programmering moesten we zoeken naar de juiste binding met ons publiek.” De eerste programmeur kwam al snel tot de conclusie dat hij zijn ei bij ons niet kwijt kon. Bert Dondorff is daarna vier jaar lang gebleven.”

Dondorff vertrok naar het nieuwe podium Luxor Live in Arnhem. In mei begon Marco Petersen als programmeur. Die moet vooral zoeken naar balans, legt Van Ooijen uit: “We moeten blijven zoeken naar een balans tussen goedlopende avonden en mindere bekende dingen. Dat is best lastig, maar het is ons tot nu goed gelukt. Mezz bevindt zich in een prima positie. De organisatie is solide; intern, qua bezoekersaantallen en qua financiën. De begroting van 2007 is sluitend en de bezoekersaantallen stijgen elk jaar.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12