Zie ginds komt Piet Doherty Zie ginds komt Piet Doherty

Poppodium Effenaar start blog over Babyshambles

Zie ginds komt Piet Doherty

Poppodium Effenaar start blog over Babyshambles

De Effenaar start een eigen weblog, geheel gewijd aan de beslommeringen rondom Babyshambles in de loop naar het concert in januari: Pete’s road to Eindhoven. Programmeur Ketelaar: “Ik volg Pete de hele tocht naar Eindhoven. Ik heb goede hoop dat hij komt.”

Poppodium Effenaar start blog over Babyshambles

Twee keer eerder is het concert van Babyshambles in de Effenaar afgelast, in 2006 en vorig jaar. Maar het poppodium blijft volharden én is goedgemutst. In januari staat poging nummer drie op de agenda. In blijde verwachting start programmeur Tom Ketelaar een speciale weblog, Pete’s road to Eindhoven, waarop hij de band op de voet volgt. “De hele tocht lang, tot aan de show in Eindhoven.” Daarmee is de Effenaar het eerste poppodium dat een blog bijhoudt over een artiest.

“Zie het als een soort ludieke marketingactie”, vertelt Ketelaar. “Omdat de band al twee keer eerder heeft afgezegd, leek het me leuk om naar aanloop van het concert op 17 januari de beslommeringen rondom Pete en de band bij te houden.” Alles wat noemenswaardig is, zet hij op de site, zegt Ketelaar: nieuws over een nieuwe dvd, een duet met Amy Winehouse. Over het algemeen beslaat het meeste nieuws omtrent Babyshambles de rompslomp rondom de verslaving van zanger Pete Doherty. “Dat is zo, maar ik wil niet alleen de slechte Story verhalen melden. Ik kan wel alles kopiëren van NME of nu.nl, maar ik wil ook nieuwtjes hebben die nog niet iedereen weet.” Dus zoekt hij ook buiten de begane paden en zijn er ook youtube filmpjes te zien.

Het weblog heeft wel iets weg van het Sinterklaasjournaal, dat toevallig ook vandaag voor het eerst op televisie is te zien. Het journaal houdt zenuwachtige kinderen op de hoogte van de voor- en tegenslagen van de reis van de goedheilig man naar Nederland. Dat doet Ketelaar ook met Babyshambles. Eén saillant verschil is dat Sinterklaas altijd weer elk jaar veilig aankomt. Bij Babyshambles is dat nog maar de vraag. “Ik heb goede hoop dat Pete komt”, zegt Ketelaar. “De verhalen rondom de band zijn de laatste tijd buitengewoon positief. In Engeland zijn ze nu bezig met een belangrijke tour die tot nu toe goed verloopt.”

Bevalt de programmeur het bijhouden van een weblog goed, dan zal het waarschijnlijk niet blijven bij Pete’s road to Eindhoven.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12