Volgende keer geen London Calling zondag Volgende keer geen London Calling zondag

Programmeur Ben Kamsma “Ik hou van eenmalige dingen”

Volgende keer geen London Calling zondag

Programmeur Ben Kamsma “Ik hou van eenmalige dingen”

London Calling zit er op. “Het waren levendige avonden. Jack Penate en Blood Red Shoes die er op de vrijdag al rondliepen. Klaxons leden die mee waren gekomen. Het leek wel of je je ergens in London bevond.” Een uitgeputte programmeur Ben Kamsma blikt terug.

Programmeur Ben Kamsma “Ik hou van eenmalige dingen”

Het London Calling weekend zit er op. “Een geslaagde editie”, antwoordt Ben Kamsma, programmeur van Paradiso op de vraag hoe hij terugkijkt op afgelopen weekend. Een uitverkochte Paradiso, goede bands. Op dat punt was het zeker geslaagd. Maar hoe zat het met de extra locatie OT301 en de aangeplakte zondag? “Het had drukker gemoeten, zowel in de OT301 als op de zondag”, vertelt Kamsma.

De OT301 aan de Overtoom was bedoeld als extra locatie voor mensen zonder kaartje en toch graag een paar London Calling bands wilden zien. Maar weinigen wisten de weg er naartoe te vinden. “Dat is jammer, waarschijnlijk is deze plek nog te onbekend bij het publiek.” Een derde dag aan het festival plakken, blijkt achteraf iets te veel te zijn geweest. “Dat geldt ook voor mij. Twee nachten om vier uur ’s nachts naar bed en dan zondagmiddag weer om vier uur paraat staan in Paradiso. Nee, dat is niet de ideale situatie.”

Desalniettemin was het volgens de programmeur gezellig op de zondag, met zo’n 150 man in de bovenzaal. “Je zoekt je grenzen op, je probeert weer eens wat uit. Dit was zo’n idee. De volgende keer doen we wellicht iets anders. Misschien wel iets met een boot.” Of de volgende editie ook OT301 overboord wordt gegooid, weet Kamsma nog niet.

Als persoonlijke hoogtepunt beschouwt Kamsma de sfeer. “Het waren twee levendige, gezellige avond. Jack Penate en Blood Red Shoes liepen er beide dagen rond. En ook leden van de Klaxons waren meegekomen. Het leek net alsof je je ergens in Londen begaf, maar het gebeurde toevallig in Amsterdam. Ook het idee dat veel bands, zoals The Maccabees en New Young Pony Club eenmalige shows in Nederland speelden, vond ik fijn om mee te maken. Ik hou van eenmalige dingen.” The Maccabees was zijn favoriet. “Maar slechte bands heb ik sowieso niet gezien. Blood Red Shoes en Video Nasties waren ook voltreffers.”

Drie dagen London Calling is er flink ingehakt bij Kamsma. Hij laat weten dat hij nog niet is uitgerust. “Maar de volgende editie staat alweer gepland: 25 en 26 april. Hopelijk zullen een paar van de bands van afgelopen weekend er dan weer staan.”

Lees op de festivalsite de recensies en interviews van 3VOOR12 met alle bands.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12