The Quotes zanger laat gitaar links liggen The Quotes zanger laat gitaar links liggen

Marcel Haug: "Het lijkt me beter zo"

The Quotes zanger laat gitaar links liggen

Marcel Haug: "Het lijkt me beter zo"

Marcel Haug van Rotterdamse garageband The Quotes hangt zijn gitaar in de wilgen. Dit om zich in de toekomst volledig te kunnen concentreren op de zang. "Het lijkt me beter zo", vertelt Haug. Na een drie uur durende oefensessie met Marc Nolte, heeft de band besloten de gitarist van stadsgenoot Face Tomorrow als nieuw lid in te wijden.

Marcel Haug: "Het lijkt me beter zo"

Afgelopen zaterdag heeft Marcel Haug van Rotterdamse band The Quotes de knoop doorgehakt. Het kon zo niet langer. Hij pleegde een telefoontje met Marc Nolte, gitarist van stadsgenoot Face Tomorrow: of hij voortaan zijn gitaarpartijen over wil nemen, zodat Haug zich volledig op zijn zang kan richten.

“Gitaar spelen en zingen tegelijk is vrij pittig”, vertelt Haug. Hij ondervond die complexiteit aan den lijve. “Ik zat er met mijn gitaarpartijen regelmatig naast. De andere jongens stoorden zich daar op den duur dermate aan, dat het me voor de band beter leek om deze stap te ondernemen. Nu kan ik vocaal nog meer geven. ”

Zijn gitaarpartijen zijn nu dus met veel enthousiasme door Marc Nolte overgenomen. “Ik vind het echt een eer dat Marcel mij heeft gevraagd. The Quotes is een leuke band. Ik hoefde hier niet over na te denken.” Maar betekent dit niet dat Nolte Face Tomorrow dus achter zich laat? “Nee hoor, het een sluit het ander niet uit”, zegt hij. “Sowieso heb ik momenteel alle tijd. Met Face Tomorrow zijn we bezig met een nieuw album, dat volgend najaar moet uitkomen. Tot die tijd treden we niet op.”

Het eerste optreden met zijn nieuwe band staat gepland voor aanstaande vrijdag, in Sardinië, Italië. Nolte: “Twee dagen heb ik thuis geoefend. Dat was niet zo moeilijk, ik ken het album al goed. Gister hebben we met zijn allen gerepeteerd. Het rockte meteen.”

Onlangs heeft The Quotes aangekondigd volgend jaar te zullen stoppen, om zo te voorkomen dat de houdbaarheidsdatum van de band wordt overschreden. Nolte is van het korte leven van de band op de hoogte. “Daar moet ik het nog wel even met Marcel over hebben. Ik heb niet voor niets alles uit mijn hoofd geleerd.”
Met een druk op de knop van hun MySpace is het wel mogelijk om het voorbestaan op te rekken. “Daar klik ik dan ook elke dag braaf op. Het is zonde als niet het maximale uit zo’n goede band wordt gehaald.”

Volgens Haug hoeft Nolte zich geen zorgen te maken. “Met Marc erbij heeft de band een nieuwe boost gekregen. Voordat het zover is, willen we er zeker nog wat van gaan maken. Wie weet schrijven we morgen zo een nieuw album. Je weet het niet.”

Dankzij de knop op MySpace is de dood van The Quotes reeds met 33 dagen opgeschort.

 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12