Song van het Jaar 2007: de keuze van Scroobius Pip Song van het Jaar 2007: de keuze van Scroobius Pip

“Wat een geweldige video. Oh, dat telt niet?”

Song van het Jaar 2007: de keuze van Scroobius Pip

“Wat een geweldige video. Oh, dat telt niet?”

Zouden ze zelf kanshebbers zijn? In ieder geval hebben Dan Le Sac Vs Scroobius Pip een flink statement afgeleverd met Thou Shalt Always Kill. Aan de telefoon begint de dichter Pip meteen over video’s, maar deze verkiezing gaat toch echt over de muziek. Met onder andere Bat For Lashes, Björk en Kate Nash

“Wat een geweldige video. Oh, dat telt niet?”

Begin 2007 was er ineens die knalgoede hit Thou Shalt Always Kill van Dan Le Sac Vs Scroobius Pip. “The Clash… is just a band”, stelde de dichter Pip. Het leverde het tweetal tot nu toe alleen al op YouTube ruim twee miljoen views op. Op het moment van spreken is het debuutalbum af. De eerste gehele luistersessie hebben ze er opzitten en de heren zijn “really pleased” met het resultaat. Volgende week zijn Dan Le Sac Vs Scroobius Pip voor vijf optredens in Nederland. Onder andere in Paradiso en EKKO zullen ze voor het eerst enkele nieuwe nummers spelen.

Bat For Lashes - What's A Girl To Do

“Wat een geweldige video. Oh, dat telt niet? Maar het nummer is ook geweldig hoor. Iedereen vergelijkt haar met Björk, daar snap ik niets van. Ze heeft echt een eigen stijl. We hebben een remix gemaakt van dit nummer. Of eigenlijk bijna een cover, met mijn stem. Het is nog niet officieel, maar wellicht dat het ooit een b-kantje wordt. Natasha, de zangeres, vond het een heel goede versie.”

Bloc Party - The Prayer
“Ik denk dat Bloc Party een goede koers in slaat. Elektronischer. Ook al zo’n geweldige video. Voor de video van onze tweede single The Beat That My Heart Skipped, heb ik de regisseur een link naar de video van Bloc Party gestuurd. Ik wilde dat onze clip ook die donkere vibe had. Maar over The Prayer: dat nummer zwelt zo lekker op zonder echt te ontploffen. Er hangt een constante spanning om dat nummer.”

Bonde Do Role - Solta O Frango
“Dit nummer is zo belachelijk catchy. We hebben live met ze gespeeld, Jezus wat een energie! Zij spelen hun nummers zoals ze klinken: met kracht, humor en tomeloos enthousiasme. Dit nummer is in de UK gebruikt in een telefooncommercial. Niemand krijgt het nummer meer uit zijn hoofd, we zijn allemaal gedrilled.”

Björk - Earth Intruders

“Björk doet nooit echt iets fout. Dit is echt een groots nummer, qua klank en indruk die het achterlaat. Het pakt je vast en laat echt niet meer los.”

Kate Nash - Foundations
“Begin dit jaar hebben we een aantal keer met haar het podium gedeeld. Toen kwamen onze beide doorbraken. Die van haar natuurlijk helemaal groots. Dit nummer is geweldig.”

WAT? NOG NIET GESTEMD? STEM NU! (En maak kans op die muziekbon t.w.v. 50 euro)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12