Song van het Jaar 2007: de keuze van Friska Viljor Song van het Jaar 2007: de keuze van Friska Viljor

Zweden zingen altijd mee met landgenoot Loney, Dear

Song van het Jaar 2007: de keuze van Friska Viljor

Zweden zingen altijd mee met landgenoot Loney, Dear

Zelf staan ze nog niet op de keuzelijst voor de Song van het Jaar 2007. Maar als de lijst nog niet vastgesteld was, had Gold van Friska Viljor er zondermeer op gestaan. Woensdagavond stond de Zweedse band in Club 3VOOR12. Daniel Johansson en Joakim Sveningsson - de kernleden van de band - voelden zich niet gepasseerd en kiezen hun favorieten van 2007. Met o.a. Loney, Dear, Iron & Wine en Beirut.

Zweden zingen altijd mee met landgenoot Loney, Dear

Zelf staan ze nog niet op de keuzelijst voor de Song van het Jaar 2007. Maar als de lijst nog niet vastgesteld was, had Gold van Friska Viljor er zondermeer op gestaan. Woensdagavond stond de Zweedse band in Club 3VOOR12. Daniel Johansson en Joakim Sveningsson – de kernleden van de band – voelden zich niet gepasseerd en kiezen hun favorieten van 2007.

Loney, Dear – Saturday Waits
Daniel: “Hij is een vriend van ons.” Joakim: “Klopt, maar ik vind het ook gewoon een goed liedje. Ik kan niet nalaten mee te zingen als ik het hoor.” (Beginnen allebei te zingen…)

Iron & Wine – Boy with a Coin
Joakim: “Ik vind het hele album prachtig. Ik luister er graag naar als ik een beetje rust en vrede nodig heb. Mooie plaat voor de zondagmiddagen.”

Johnossi – Execution Song

Daniel: “Een van de meest interessante bands uit de Zweedse scene. Ze gaan rechtdoor met veel energie. Je moet die band wel echt live zien. Dan hoor je hoe goed hun melodieën zijn. Ze maken geweldige dingen uit eenvoud.”

Beirut – Nantes
Joakim: “Ik vind Postcards from Italy eigenlijk mooier, maar dat stond op zijn vorige album. Ik weet niet precies waarom ik het zo goed vind, maar ik vind het heel mooi hoe hij verschillende en bijzondere instrumenten gebruikt.”

The Arcade Fire – Keep the Car Running

Daniel begint het intro te neuriën: “Dat is toch dat nummer? Oh ja. Geweldige band.” Joakim: “Ik heb ze zelf nog niet live gezien, maar in clips op internet zie je direct dat ze een ongelofelijke energie hebben op het podium. Een vriend van ons had ze vorige maand in Londen gezien. Ze spelen nu in grote zalen. Hij vond het jammer dat ze daarom nu anderhalf uur moeten spelen, in plaats van een uur knallen. Ik kan me daar wel iets bij voorstellen.”

WAT? NOG NIET GESTEMD? STEM NU! (En maak kans op die muziekbon t.w.v. 50 euro)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12