Song van het Jaar 2007: de keuze van Anne Soldaat Song van het Jaar 2007: de keuze van Anne Soldaat

“Mijn god, ik wist niet dat er zoveel muziek gemaakt werd!”

Song van het Jaar 2007: de keuze van Anne Soldaat

“Mijn god, ik wist niet dat er zoveel muziek gemaakt werd!”

Hij staat zelf met The Concrete Floor ook op lijst van de Song van het Jaar, maar Anne Soldaat van Do-The-Undo is niet te beroerd om naar de concurrentie te kijken. Sterker nog, na het verzoek om zijn Top 5 te geven, dook Soldaat in de lijst met een uitgebreide monoloog over welke liedjes op de lijst hij geweldig of juist miskleunen vindt. Met in de eerste categorie Radiohead, The White Stripes en Alamo Race Track.

“Mijn god, ik wist niet dat er zoveel muziek gemaakt werd!”

Het titelloze debuut van Do-The-Undo, de nieuwe band van Daryll-Ann’s Anne Soldaat, oogstte begin dit jaar al veel lof. Nu staat hij met The Concrete Floor ook nog op de lijst van de Song van het Jaar verkiezing. In de tussentijd is Soldaat eigenlijk alweer bezig om nieuwe liedjes te schrijven. In januari vliegt hij namelijk voor drie weken naar de Verenigde Staten om een nieuw album op te nemen met Jason Falkner (o.a. Beck, Air en Paul McCartney).

De lijst met liedjes verleidt Soldaat tot een uiterst boeiende monoloog: “De vraag van 3VOOR12 om een Top 5 van 2007 samen te stellen, dwong me om de deur van mijn benauwde bovenwoning open te zetten en eens te gaan luisteren naar wat er zich dit jaar in de muzikale buitenwereld zoal heeft afgespeeld. En daar hoef je tegenwoordig niet eens de straat voor op - een computer met ADSL is genoeg.”

Radiohead - 15 Steps
“Mijn god, ik wist niet dat er zoveel muziek gemaakt werd! Geen onverdeeld genoegen trouwens hoor. Zo zien die Kings Of Leon er wel goed uit, maar dat nummer deed me niet zoveel. Black Rebel Motor Cycle Club idem; te veel opgepompte gitaren en drums. Interpol: tegenvaller. Daarna maar eens dat veelbesproken album van Radiohead binnengehaald (voor 3,5 pond - waarom zouden de zwakste schouders altijd de zwaarste lasten moeten dragen?) Mijn eerste Radiohead album! Geen vrolijke jongens, maar 15 Steps wel tof, vooral ritmisch zeg maar.”

The Shins - Phantom Limb
“Hee, nog een band die ik ken! The Shins. Mijn support krijgen ze eigenlijk vooral nog voor hun vorige album, Chutes Too Narrow, dat ik vaker draai dan de laatste. Maar van Phantom Limb houd ik toch ook veel. En vooral van die stem van James Mercer…”

The White Stripes - Icky Thump
“The White Stripes klinken net zo goed als ze er uit zien. Net of Led Zeppelin weer bij elkaar is.”

Iron & Wine - Boy With A Coin
“Iron & Wine had ik wel over gelezen en dus voor de gelegenheid Boy With A Coin maar aangeschaft. Geen spijt van, erg mooi met some great guitarpickin'.”

“Die vreselijke band Linkin Park zag ik ook in de lijst staan. Over hun muziek heb ik nog een leuk artikel gevonden.”

Alamo Race Track - Northern Territory
“Alamo Race Track mag van mij winnen met Northern Territory. Op Crossing Border kreeg ik weer kippenvel van dat nummer.”

WAT? NOG NIET GESTEMD? STEM NU! (En maak kans op die muziekbon t.w.v. 50 euro)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12