Noorderslag en Eurosonic voorlopig nog steeds twee festivals Noorderslag en Eurosonic voorlopig nog steeds twee festivals

Programmeur Sikkema: "Samenvoegen is logistiek onmogelijk"

Noorderslag en Eurosonic voorlopig nog steeds twee festivals

Programmeur Sikkema: "Samenvoegen is logistiek onmogelijk"

Aankomende zaterdag gaan de kaarten voor Eurosonic/Noorderslag in de voorverkoop. Elk jaar verkoopt het festival in Groningen uit, maar toch is er nog steeds verwarring. Komt er binnenkort één naam voor beide festivals? En hoe zit het met de wens van Nederlandse bands om op donderdag of vrijdag te spelen, wanneer internationale bezoekers nog niet naar huis zijn gevlogen?

Programmeur Sikkema: "Samenvoegen is logistiek onmogelijk"

Zaterdag begint de kaartverkoop voor Eurosonic en Noorderslag. Ieder jaar is het uitverkocht, maar de verwarring over wat de festivals nu precies inhouden, bestaat nog altijd. Tijdens Eurosonic op donderdag en vrijdag spelen Europese bands en pas op zaterdag komen de Nederlandse bands aan de beurt. Het probleem is dat veel internationale boekers op zaterdag al weer naar huis gaan, en zo de Nederlandse toppers missen.

Toch is één overkoepelende naam in elk geval nog niet in aantocht, vertelt programmeur Peter Sikkema. “De festivals hebben allebei een eigen identiteit. Met één naam wordt het misschien nog onduidelijker dan het al is.” Het is volgens de programmeur nu al moeilijk uit te leggen wat het evenement precies inhoudt, omdat het drie verschillende dingen omhelst: Eurosonic, de Noorderslag seminars en Noorderslag zelf.

Noorderslag tussen de tweede Eurosonic-avonden in programmeren, ziet de programmeur niet zitten, net als het idee om de twee festivals helemaal door elkaar te mixen: “Het eerste is logistiek onmogelijk, want dan komen ze helemaal niet meer.” Dus komt er nog geen oplossing voor het feit dat Nederlandse bands zaterdagavond voornamelijk voor de gebruikelijke vaderlandse pers staan te spelen.

Sikkema is het daar niet mee eens: “Het valt wel mee, vorig jaar was een behoorlijk aantal internationale boekers ook op zaterdag nog aanwezig.” Toch, een beetje terecht is het gevoel van de bands wel. “Het is lastiger dan op vrijdagavond, ja. Je kunt ze niet dwingen te blijven. Er zijn wel honderd andere opties, maar ik ben er nog steeds van overtuigd dat dit de beste oplossing is.”

Vanaf zaterdag zijn de kaarten te koop. Hoeveel je daarvoor moet betalen, weet Sikkema niet: “Daar vraag je me wat. Ik heb geen idee.” Geen zin om een kaartje te kopen, maar wél zin om naar Groningen te gaan in januari? Houd dan de 3VOOR12-nieuwsbrief in de gaten, want nieuwsbrieflezers maken binnenkort kans op passe-partouts voor Eurosonic/Noorderslag!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12