Latin Village komt met extra indoor editie Latin Village komt met extra indoor editie

Exotische klanken op industrieel Westergasterrein

Latin Village komt met extra indoor editie

Exotische klanken op industrieel Westergasterrein

Het latinfestival Latin Village komt met een extra editie. De liefhebbers van salsa, latin-house, flamenco en andere warmbloedige muziekstromingen krijgen nu ook in het wisselvallige Nederlandse voorjaar de mogelijkheid de heupen los te wiegen. 1 en 2 maart vormt het Westergasterrein in Amsterdam-West een verrassend toneel voor het succesvolle festival.

Exotische klanken op industrieel Westergasterrein

Sinds 2005 was het festival in Spaarnwoude vaste prik na Awakenings. Ook dit jaar biedt deze zomerse zondag weer ruimte voor 12.000 festivalgangers. Het succes maakt een extra editie mogelijk. Festivaldirecteur Mo Sahib vertelt dat Latin Village volgens de plannen eigenlijk juist binnen had moeten beginnen. De mogelijkheid om de zondag na Awakenings in te vullen zorgde voor een onverwacht grootse buiten editie.

Het succes van de afgelopen drie edities maakt het nu mogelijk om alsnog overdekt te gaan. “Omdat het een vrij dure locatie betreft, hebben we er maar meteen twee dagen van gemaakt. Daarnaast verwachten we ook een nieuwe doelgroep aan te spreken, die we wel kwijt moeten kunnen”, aldus Sahib.

Volgens de directeur reageerde de achterban al enthousiast: “Het terrein is erg geschikt voor een festival als Latin Village. Met de vele verschillende muziekstromingen die aan bod komen, is het goed dat we in verschillende gebouwen terecht kunnen.” De Gashouder, het Transformatorhuis en het Westergasterras zullen door middel van tenten aan elkaar worden geschakeld.

Sahib is niet bang dat het kille voorjaar en de industriële omgeving het festival van zijn hitte ontdoen: “Als het koud is zoeken mensen vanzelf de warmte op. Overal waar je latin muziek opzet, ontstaat een warme sfeer. Daarnaast zullen we met de aankleding, sterke internationale namen en voor Latin Village nieuwe genres als flamenco en tango, de puntjes op de ‘i’ zetten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12