KindaMuzik in bed met Nu.nl KindaMuzik in bed met Nu.nl

Laurens Verhagen: "Ik heb niet de illusie dat iedereen zo'n hele tekst zal uitlezen."

KindaMuzik in bed met Nu.nl

Laurens Verhagen: "Ik heb niet de illusie dat iedereen zo'n hele tekst zal uitlezen."

Sinds gisteren werkt nieuwssite Nu.nl samen met KindaMuzik. Twee sites die qua inhoud én vorm niet veel meer van elkaar kunnen verschillen, maar elkaar juist daarom goed denken aan te vullen. Artikelen van de muzieksite worden opnieuw gepubliceerd op Nu.nl. De muziekrubriek van de nieuwssite krijgt hierdoor artikelen met diepgang, terwijl KindaMuzik meer bekendheid en bezoekers hoopt te krijgen.

Laurens Verhagen: "Ik heb niet de illusie dat iedereen zo'n hele tekst zal uitlezen."

Vanaf deze week werkt KindaMuzik samen met Nu.nl. De twee sites hopen hiermee elkaar te versterken. Nu.nl krijgt muzikale inhoud met diepgang, KindaMuzik hogere bezoekersaantallen. Naast één artikel per week, gaat het om een album en concert top-5 die worden samengesteld door KindaMuzik. Met de samenwerking is geen geld gemoeid.

Laurens Verhagen, hoofdredacteur van Nu.nl legt uit hoe het idee voor de samenwerking is ontstaan: “KindaMuzik klopte ongeveer driekwart jaar geleden bij ons aan. Nu.nl had toen nog geen apart muziekgedeelte en zij dachten daar met hun content mooi invulling aan te kunnen geven.” KindaMuzik zocht naar een partner met een zo groot mogelijk bereik, vertelt manager Niels van der Tang: “We willen zoveel mogelijk mensen bereiken, ze enthousiast maken en ze informeren over muziek.”

Nu.nl sprong er uit als grootste Nederlandse site die ook nog veel content biedt, aldus Van der Tang: “Het levert hen een verrijking van de huidige muziekrubriek op en wij bouwen hiermee aan onze naamsbekendheid en het bereik van de site. We hebben geen budget en kunnen dus ook geen stunts uithalen, daarom zoeken we het in dit soort samenwerkingen.”

Waar Nu.nl vooral breed over muziek schrijft, gaat KindaMuzik de diepte in. Van der Tang is er van overtuigd dat dit samen kan gaan. Ook Verhagen onderkent de grote inhoudelijke verschillen tussen Nu.nl en KindaMuzik: “Onze content is heel breed; van de Jan Smit en Dries Roelvink verhalen die we van het ANP krijgen, tot de iets obscuurdere dingen die onze drie muziekrecensenten verzorgen. Wij zijn dus meer mainstream, maar de dingen die KindaMuzik voor ons aanlevert, bevatten duidelijk ook de minder obscure vissen uit hun vijver.” Van der Tang zegt daarover: “We proberen een evenwichtig aanbod te bieden. Het moet natuurlijk wel toepasbaar zijn op de doelgroep.” Een van de eerste resultaten van de samenwerking is een interview met Interpol, dat al in juli bij KindaMuzik werd gepubliceerd. "Dat is nu actueel vanwege Control en het Interpolconcert van volgende week. Het is niet zo dat we mensen alleen maar oude koeien zullen voorschotelen. De ene keer zal het een nieuwer artikel zijn dan de andere. Als het maar actueel is."

Artikelen op KindaMuzik zijn vaak veel langer dan op internet gebruikelijk is, laat staan bij Nu.nl. Toch denken beide sites er niet aan de teksten in te korten. Verhagen: “Zo’n interview is een behoorlijke lap tekst en dat zal minder gelezen worden dan de nieuwsberichten. Ik heb ook niet de illusie dat iedereen zo’n hele tekst zal uitlezen.” De komende tijd zal moeten uitwijzen wat de ideale vorm voor de samenwerking is, besluit Van der Tang: “We gaan niet inkorten, maar zullen wel proberen de lay-out zo goed mogelijk aan te passen. Het belangrijkste doel blijft mensen te interesseren voor boeiende muziek.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12