Kees de Koning nieuwe manager Anouk Kees de Koning nieuwe manager Anouk

Hiphopmonarch De Koning: “Anouk is niet lastig, ze heeft een mening”

Kees de Koning nieuwe manager Anouk

Hiphopmonarch De Koning: “Anouk is niet lastig, ze heeft een mening”

Labelbaas Kees de Koning wordt de nieuwe manager van Anouk. “Het is een eer om met Anouk te werken.” De enige twijfel die De Koning kende was of hij wel tijd voor de nieuwe carrièrestap zou hebben. “Het gaat wel enige flexibiliteit vergen.”

Hiphopmonarch De Koning: “Anouk is niet lastig, ze heeft een mening”

TopNotch labelbaas Kees de Koning wordt de nieuwe Benelux-manager van Anouk. De Koning, die normaal hiphopplaten uitbrengt, ziet deze carrièrestap als een nieuwe persoonlijke uitdaging. “Het is een eer om met Anouk te werken. Er is geen vergelijkbare artiest van haar allure in Nederland te vinden.”

Volgens De Koning is het idee dat Anouk een lastig artiest is een fabeltje. “Elke artiest die een mening heeft wordt weggezet als lastig. Anouk heeft visie, lef en bewandelt geen geijkte paden. Tot nog toe is de koers die de artiest Anouk volgt een die ze zelf uitzet. Dat is zeer inspirerend.” De Koning noemt als voorbeeld de video voor de nieuwe single Good God: “Volgens mij heeft nog nooit zo’n groot clipmaker als Jonas Åkerlund (regisseerde o.a. Smack My Bitch Up van The Prodigy) voor een Nederlandse artiest gewerkt. Zij voelt dat het moet en stopt niet totdat het lukt. Niks is onmogelijk.”

De enige twijfel die De Koning kende was of hij wel tijd voor Anouk had. “Ik ben nu bezig met het creëren van tijd. Ik zal geen functies neerleggen, maar het gaat wel enige flexibiliteit vergen. De Koning heeft nog geen andere grote artiesten in de planning staan. Lachend: “Nee, dit is het wel even. Ik zal geen Marco Borsato gaan managen. Ik heb bewondering en respect voor Anouk’s passie, dat is voor mij wel noodzakelijk bij een dergelijke stap.” Bang voor zijn credibility is De Koning niet. “Joh daar was ik op mijn zeventiende mee bezig.”

De Koning bracht in het verleden de eerste plaat uit van de echtgenoot van Anouk, The Anonymous Mis a.k.a Remon Stotijn a.k.a. Postman (Toen nog met band Postmen). Het contact tussen de labelbaas en Anouk was er dus al een tijdje. “Ik ben vanuit mijn label gewend om met artiesten te werken die aan het begin van hun carrière staan. Nu stap ik in bij Anouk.”

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12