Joy Division-film Corbijn grote winnaar bij BIFA Awards

Onder meer beste film, beste regisseur en beste acteur

Anton Corbijn heeft gisteravond in Londen vijf British Independant Film Awards (BIFA) gewonnen. De belangrijkste prijzen mogen bij Corbijn op de schoorsteen: Control werd uitgeroepen tot beste film, Corbijn won prijzen als beste regisseur en beste debuterende regisseur. Hoofdrolspeler Sam Riley werd gekroond tot beste acteur.

Onder meer beste film, beste regisseur en beste acteur

Anton Corbijn heeft gisteravond in Londen vijf British Independant Film Awards (BIFA) gewonnen. Zijn film Control over Ian Curtis van Joy Division was tien keer genomineerd. De belangrijkste prijzen mogen bij Corbijn op de schoorsteen: Control werd uitgeroepen tot beste film, Corbijn won prijzen als beste regisseur en beste debuterende regisseur. Hoofdrolspeler Sam Riley werd gekroond tot beste acteur.

De film volgt het leven van de zanger, vanaf zijn tienerjaren tot zijn zelfmoord in 1980. De film is gebaseerd op het boek Touching from a Distance van weduwe Deborah Curtis. Corbijn heeft sowieso niet te klagen over de reacties op zijn film. Control kreeg veel aandacht in de pers en werd goed ontvangen door de critici. De film won al belangrijke prijzen op het Edinburgh International Film Festival, twee prijzen in Cannes en de publieksprijs in Melbourne.

De film van Corbijn heeft bovendien een hernieuwde interesse gewekt voor Joy Division. 3VOOR12 vertoont vrijdagavond 30 november tijdens 3DOC12 op het IDFA de documentaire Joy Division. Nieuwsbrieflezers krijgen korting op de toegangsprijs.