Hollandse Nieuwe Overgrown mikt op China

Drummer Wouter de Vugt: “In het buitenland leeft muziek veel meer dan in Nederland”

Het is geen voordeel om uit Brabant te komen, vindt Hollandse Nieuwe Overgrown. Het buitenland heeft dan ook de voorkeur van de ‘hardrock ’n rollband’. Optredens in Oostenrijk en een platencontract in China zitten in de planning. “We zijn via MySpace in contact gekomen met een klein Chinees label dat ons graag wil helpen met de promotie. Wie weet staan we binnenkort op 3VOOR12/China!”

Drummer Wouter de Vugt: “In het buitenland leeft muziek veel meer dan in Nederland”

In Roosendaal is het makkelijk een repetitieruimte te huren, maar drummer Wouter de Vugt van Hollandse Nieuwe Overgrown betwijfelt of het daarnaast nog een voordeel is om uit Brabant te komen. “Bij bandjeswedstrijden in andere provincies krijg ik wel eens het gevoel dat het in de uitslag meespeelt waar je vandaan komt. Maar of dat echt zo is?”

WIE OF WAT IS OVERGROWN?
“We zijn een hardrock ’n rollband die inmiddels drie jaar bestaat en momenteel vanuit Brabamt heel Nederland aan het veroveren is. We oefenen met z’n vieren één of twee keer per week en vier tot zes uur per keer. Daar zit bier drinken bij, maar voornamelijk spelen en schrijven. We zijn heel serieus.”

VANWAAR DE NAAM?
“De naam is eigenlijk als een foutje ontstaan. We hadden eerst Overgrown als volgroeid opgeschreven. Later bleek dat het gewoon overgroeid betekent. Toen hadden we al enige bekendheid opgebouwd, dus we hebben het maar laten staan. Er zit dus geen rock ’n roll achtergrond achter.”

3VOOR12 OORDEEL: JAMMER DAT WE AL EEN PETER PAN SPEEDROCK HEBBEN
“Kijk aan. Ik denk dat er best plaats is voor twee. Het is een compliment dat we met Peter Pan Speedrock vergeleken worden, hoewel zij wel iets meer speed zijn dan wij, iets sneller. Ik vind de vergelijking heel mooi, maar het is niet helemaal de stijl die wij voor ogen hebben.”

KEUZES:

NEDERLAND OF BUITENLAND?
“Buitenland. Daar leeft alles veel meer dan hier in Nederland. Toen ik in Engeland speelde, heb ik gemerkt dat er daar zeven dagen per week livemuziek te horen is in kroegen. Hier is het lastig om veel shows in een week te plannen. Het is erg leuk om te reizen naar andere plaatsen en te kijken hoe er op je muziek gereageerd wordt. Voor februari zijn we druk aan het plannen om naar Oostenrijk te gaan en in China zijn we nog bezig met een platencontract. We zijn via MySpace in contact gekomen met een klein Chinees label dat ons graag wil helpen met de promotie. Wie weet staan we binnenkort op 3VOOR12/China!”

HOBBY OF WERK?
“Ik hoop er mijn werk van te kunnen maken. Het begint leuk als hobby, maar zo’n hele tour zelf opzetten, dat neigt meer naar werk dan hobby. Het is hard werken voor je centen en dat zal altijd zo blijven. Maar wie weet hoe het zal uitpakken. We zijn druk aan het schrijven, de bedoeling is dat het album begin 2009 uitkomt. Het schrijven gaat bij ons wat lastiger dan bij anderen. Je moet het voelen; wij zijn op zoek naar dingen die we alle vier goedvinden.”

WAAROM MOETEN MENSEN JE LIVE ZIEN?
“We spelen 7 december in Eindhoven en 8 december in Den Bosch. Mensen moeten ons gaan zien omdat ze nog geen band hebben gezien die twee keer zo strak en twee keer zo dik is als Peter Pan Speedrock.”