Hollandse Nieuwe De Klootviolen gelooft in zinvol geweld Hollandse Nieuwe De Klootviolen gelooft in zinvol geweld

Gitarist Arian: "De maatschappij bombardeert punkers tot tuig"

Hollandse Nieuwe De Klootviolen gelooft in zinvol geweld

Gitarist Arian: "De maatschappij bombardeert punkers tot tuig"

Geweld is zinvol, zeker tegen extreemrechtse mensen. Dat vindt de anarchistische punkband De Klootviolen. Ze willen hun extreemlinkse boodschap verspreiden, maar zitten toch vooral in de band voor de lol: "Hakken, springen, beuken en zuipen."

Gitarist Arian: "De maatschappij bombardeert punkers tot tuig"

Ze doen alles zelf, het ‘tuig’ van De Klootviolen. De eerste demo van de anarchopunkband uit Assen is net uit, maar in plaats van te spelen, zijn de leden op het moment vooral druk met verhuizingen en studies. Gitarist Arian denkt dat daar snel verandering in komt: “Zodra de drukte voorbij is, zullen we weer meer tijd in de band stoppen.”

WIE OF WAT IS DE KLOOTVIOLEN?
”We zijn een anarchopunkbandje met hardcore-invloeden uit de buurt van Assen. Gitarist Ashley doet achtergrondzang, Peter bast, Ruud drumt, Danny zingt en ik speel gitaar en zing ook.”

VANWAAR DE NAAM?
”De maatschappij heeft ons, punkers, tot klootviolen of tuig bombardeert. Dan gedragen we ons ook maar als klootviolen.”

3VOOR12 OORDEEL: KLOOTVIOLEN KLINKEN HEEL RUIG, MAAR ZIJN GOEDOPGEVOEDE ANARCHISTEN
“Inderdaad.”

KEUZES:

SID VICIOUS OF ANTONIO VIVALDI?
“Sid Vicious”

BRALLERS OF BOODSCHAP?
“Een beetje van beide. Bepaalde liedjes hebben een boodschap, maar we hebben ook nummers als Meer Bier Voor De Punx.”

PUNK IS VERZET OF PUNK IS VERZETJE?
“Verzet.”

ZINVOL GEWELD OF ZINLOZE WAPENSTILSTAND?
“Zinvol geweld. Ons lied Zinvol Geweld gaat over wat wij zinvol vinden. En dat is vooral geweld tegen extreemrechtse mensen, die ook geweld tegen andere groepen plegen.”

WAAROM MAAK JE MUZIEK, WAT WIL JE BEREIKEN?
“We vinden het leuk, maar willen ook een boodschap verspreiden. Toch is het grotendeels voor de lol. Het zou heel leuk zijn als we overal kunnen spelen. Het is een kwestie van goed aanpakken en goede contacten leggen. Spelen in Paradiso zal niet meevallen, maar in de Melkweg is elk jaar een groot punkfestival. Kameraden van mij hebben daar al opgetreden, dus misschien kunnen wij ook bij dat soort dingen terecht. Spelen in Hamburg zou ook leuk zijn.”

WAAROM MOETEN MENSEN JE LIVE ZIEN?
“Er wordt gefeest: hakken, springen, beuken, zuipen. Binnenkort staan we in Groningen, maar de datum is nog niet bekend.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12