Hollandsch heetste hardheid bundelt krachten Hollandsch heetste hardheid bundelt krachten

Mooie afsluiter van succesjaar voor Aux Raus, Malkovich en Malle Pietje

Hollandsch heetste hardheid bundelt krachten

Mooie afsluiter van succesjaar voor Aux Raus, Malkovich en Malle Pietje

Zitten ze nu in hetzelfde muzikale hoekje of hadden de bands niet meer van elkaar kunnen verschillen? Het doet er niet toe, Malkovich, Aux Raus en Malle Pietje en de Bimbo's zijn bevriend en willen nu wel eens het podium delen. Vanaf 24 november zijn de drie bands te zien onder de naam Dutch Courage.

Mooie afsluiter van succesjaar voor Aux Raus, Malkovich en Malle Pietje

Aux Raus, Malkovich en Malle Pietje en de Bimbo’s geven in november en december vier gezamenlijke shows onder de naam Dutch Courage. Het plan voor de tour lag er al in januari van dit jaar, maar moest vanwege het succes van de drie bands op de lange baan worden geschoven.

Aux Raus’ Bastiaan Bosma ziet het tourtje nu ook als een mooie afsluiter van een heel goed jaar: “Eerst kreeg Malle Pietje alle aandacht, zeker na hun optreden in De Wereld Draait Door. Toen kwam onze plaat uit en daarna won Malkovich een Essent Award. Ons plan kon gewoon nog even niet doorgaan.”

“We zijn als bands al tijden bevriend, maar wij hebben al twee jaar niet meer met Malkovich het podium gedeeld”, aldus Bosma. Met alle succes was het niet gemakkelijk data te prikken voor de tour. Malkovich gaat na Dutch Courage nog naar het buitenland dus blijven er uiteindelijk maar vier optredens over. Bosma had er wel twintig willen doen, maar ziet in dat het een luxepositie is waarin de bands zich bevinden. “Wij zitten natuurlijk ook veel in het buitenland, dus houden ons niet bezig met boekingen.”

Dutch Courage moet volgens Bosma niet worden gezien als een marketingtruc. Er is ook geen subsidie voor de tour aangevraagd zoals recentelijk bij de Fine Fine Music tour het geval was.
“Het gaat goed met de Nederlandse underground en specifiek met ons hoekje. Het is goed om dat eens te bundelen en te laten zien”, zegt Bosma.

De nieuwe clip van Malkovich, 043 is net uit. Binnenkort komen nieuwe clips van Malle Pietje en de Bimbo’s en van Aux Raus uit. 24 november vindt de aftrap van Dutch Courage plaats in de Melkweg. Daarna zullen Zeist (De Peppel, 30-11), Goes ('t Beest, 1-12) en Almere (De Meester, 15-12) worden aangedaan.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12