Fine Fine Music wil volgend jaar Beirut strikken Fine Fine Music wil volgend jaar Beirut strikken

Ferry Roseboom verleidt bands met oprechte liefde voor hun muziek

Fine Fine Music wil volgend jaar Beirut strikken

Ferry Roseboom verleidt bands met oprechte liefde voor hun muziek

Komende maand trekt de karavaan van Fine Fine Music door het land. Met Johan als trekker en Scram C Baby als sidekick hoopt organisator Ferry Roseboom het Nederlandse publiek warm te maken voor andere mooie muziek. Volgend jaar wil Fine Fine Music nog groter inzetten: Roseboom strikt voor de tour van volgend jaar liefst een bescheiden wereldtopper.

Ferry Roseboom verleidt bands met oprechte liefde voor hun muziek

Komende maand trekt de karavaan van Fine Fine Music door het land. Met Johan als trekker en Scram C Baby als sidekick hoopt organisator Ferry Roseboom het Nederlandse publiek warm te maken voor andere mooie muziek. Hospital Bombers bijvoorbeeld, of het Belgische The Tellers. Volgend jaar wil Fine Fine Music nog groter inzetten: Roseboom strikt voor de tour van volgend jaar liefst een bescheiden wereldtopper. De sampler die in de betere platenzaak weggegeven wordt, geeft daarvan vast een voorproefje met tracks van Beirut, Jack Penate en Patrick Watson.

Tot nu toe heeft de Fine Fine Music tour een hoog Excelsiorgehalte, maar Roseboom wil meer: “Hoe breder hoe beter”, zegt hij. Het weblog Fine Fine Music, de uitvalsbasis van de tour, besteedt aandacht aan alle mooie muziek, of die nou gemaakt wordt door Nederlandse acts of door megagroepen als Radiohead. Op specifieke acts wil Roseboom logischerwijs zijn geld nog niet inzetten, maar het uiteindelijke doel is wel degelijk om dit soort bands in de tour op te nemen. “Toen ik jong was tourden bands als The Sound en Echo & the Bunnyman door het hele land”, vertelt Roseboom. “Die bands speelden ook in de Stokvishal of het Burgerweeshuis. Nu zie je veel vaker dat ze alleen in één stad spelen. Platenmaatschappijen vinden het ook minder belangrijk.”

Roseboom hoopt de internationale acts te verleiden tot zo’n grotere tour met oprechte liefde voor hun muziek. “Zoals we dat ook doen met de Hospital Bombers. Ik ben super fan van die band. Nu zorgen wij dat ze op de betere podia spelen, zodat zij kunnen zien hoe goed ze zijn.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12