De 7EVEN (week 46): The Wombats, Burial, Appa

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en Kindamuzik geselecteerd

Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door Kindamuzik en 3VOOR12, uitgezonden door 3VOOR12.

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en Kindamuzik geselecteerd

Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door Kindamuzik en 3VOOR12, uitgezonden door 3VOOR12. Elke twee weken de lijst op 3VOOR12 en Kindamuzik, donderdag het geluid erbij in de webradioshow Gloeiende Plaat. In DE 7EVEN!

BURIAL | UNTRUE
Beats » Hyperdub/Lowlands
Laat die zonnebril evenwel nog maar in het doosje, want de schoonheid van Untrue moet je zelf opgraven, diep in de kern verborgen als ze is. Maar ze knijpt je keel wel dicht en gaat recht naar je hart. Waar muziek thuishoort.

EFTERKLANG | PARADES
Mars » Leaf/Konkurrent
Je vraagt je af hoe Efterklang elke keer met zulke wondermooie muziek op de proppen komt zonder ook maar een steek te laten vallen. Glasheldere pop, folk, electronica en klassiek gaan weer eens hand in hand op deze prachtige en ontroerende plaat. Adembenemend.

THE WOMBATS | A GUIDE TO LOSS AND DESPERATION
Rock » 14th Floor/Rough Trade
Smurfen, Freggels, Snorkels en ander kleurig gespuis mogen wel oppassen voor een nieuw stel kolderieke buideldieren dit najaar. Want met donderend geraas melden The Wombats zich op dit moment aan het popfirmament. Neveneffecten: je wordt er vreselijk energiek en waanzinnig melig van.

RICHARD STOOKSBURY | SOUTH
Twang » Hylotone
Stooksbury staat voor een knauwend boerenaccent op akelig treurige countrymuziek. Al de liedjes op het prachtige South ademen een ongekend verlangen uit naar vroeger. Naar de desolate plattelandsomgeving waar de muzikant opgroeide en de klok nog immer stilstaat.

THE DEVASTATIONS | YES, U
Rock » Beggars Banquet/V2
Romantici zijn de heren Devastations nog steeds, maar op Yes, U geven ze wel een wat andere richting aan hun hartstocht. Voerde op de vorige twee platen nog bronstige Sturm und Drang à la Tindersticks en Madrugada de boventoon, op deze derde plaat trekken ze hun linnen Armani-pak aan voor een trip naar de wereld van Michael Mann-films en Bacardi-reclames.

APPA | STRAATFILOSOOF
Beats » TopNotch/PIAS
Het gaat er bij Appa niet zozeer om of hij honderd procent gelijk heeft, maar of hij de luisteraar tot nadenken kan stemmen. En daar slaagt hij met zijn veelal doordachte teksten ruimschoots in.

THRICE | THE ALCHEMY INDEX VOL. I & II, FIRE & WATER
Loud » Vagrant/PIAS
Thrice weet een conceptalbum te maken, zonder bijzonder pompeus over te komen en over de kop te vliegen. De beide cd's van dit dubbelalbum zijn een compleet verschillende, maar zeer aangename ervaring.

* De 7EVEN wordt donderdag uitgezonden tussen 15.00 en 16.00 uur in de Gloeiende Plaat op 3VOOR12/Central.