Clubtour Fine Fine Music verzekerd van vierjarig jubileum Clubtour Fine Fine Music verzekerd van vierjarig jubileum

"Nu kunnen ze desgewenst de tien mooiste meisjes in de zaal op een biertje trakteren"

Clubtour Fine Fine Music verzekerd van vierjarig jubileum

"Nu kunnen ze desgewenst de tien mooiste meisjes in de zaal op een biertje trakteren"

Een nieuwe ronde van de clubtour Fine Fine Music staat weer gepland. In december toeren Johan, Hospital Bombers en Scram C Baby door het land. Wat in mei door tijdgebrek niet is gelukt, staat nu voor drie jaar vast: de subsidie. "Nu kunnen de bands desgewenst ook die tien mooie meisjes in de zaal op een biertje trakteren."

"Nu kunnen ze desgewenst de tien mooiste meisjes in de zaal op een biertje trakteren"

Door een te late subsidieaanvraag kon de clubtour Fine Fine Music in mei niet doorgaan. Een half jaar later is alles wel geregeld. De clubtour is zelfs verzekerd van een driejarig bestaan: de subsidie staat voor al die tijd vast. In december zorgen Johan, Hospital Bombers en Scram C Baby voor de ruggengraat. Per avond krijgen zij ondersteuning van verschillende bands.

“Voor bands is er steeds minder plek om te spelen. Met Fine Fine Music willen we een echte tour door het land weer eens mogelijk maken”, vertelt Ferry Roseboom van Excelsior Recordings, het label dat is betrokken bij het initiatief. De tour brengt bands langs tien clubs door het land, waaronder Paradiso, Rotown en Doornroosje. Roseboom: “Dat zijn onze levensaders in de Nederlandse clubscene, clubs waar we het van moeten hebben. Die willen we nu graag een mooi programma bieden.” De kleine podia worden hierbij overgeslagen. “De volgende keer komen we ook graag bij De Klos in Emmeloord, maar met Fine Fine Music willen we juist bands aan een groter publiek voorstellen.”

Zanger John Cees Smit van Scram C Baby is er alsnog niet zeker van of zijn band mensen zal trekken. “Ik weet niet of er mensen wel op ons zitten te wachten. Het publiek dat op Johan afkomt, heeft vaak niet veel met ons.” Desondanks zal Smit niet bij de pakken neerzitten: “We gaan verschrikkelijk ons best doen. Ik zie de tour als een feestje. De jongens van Johan zijn heel aardig en Hospital Bombers vind ik een van de beste bands van Nederland.” Johan zal tijdens deze tour akoestische sets spelen. Scram C Baby heeft niets speciaals voor ogen, “maar we stellen ons overal voor open”, zegt Smit.

Het geld dat de tour mogelijk maakt is afkomstig uit het Fonds voor Podium Programmering en Marketing. Johan wordt door de podia zelf betaald, andere bands met geld uit het fonds. Ook is er geld vrijgemaakt voor promotie die podia kunnen doen voor de avond: flyers, stickers, posters. Roseboom: “Zonder subsidie zouden we de band nooit gage kunnen geven. Nu wel. Het gaat niet om 2000 euro per band, maar er hoeft in ieder geval voor de verandering geen geld bijgelegd te worden. Ze kunnen nu ook een pakje sigaretten kopen, of die tien meisjes in de zaal trakteren op een biertje trakteren.”

Op 5 december trakteert Sinterklaas Paradiso als eerste op een avond Fine Fine Music.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12