AMG betaalt journalisten alsnog AMG betaalt journalisten alsnog

Faillissement OOR-uitgever van de baan

AMG betaalt journalisten alsnog

Faillissement OOR-uitgever van de baan

De Argo Media Groep is tegemoetgekomen aan de eis van enkele journalisten een verschuldigd bedrag over te maken. De achterstallige betalingen leidden afgelopen maandag tot een faillissementsaanvraag door advocatenkantoor Bousie dat door de journalisten werd ingeschakeld.

Faillissement OOR-uitgever van de baan

Het ging slechts om vierduizend euro, meldde 3VOOR12 maandag, toch betaalde de Argo Media Groep (AMG), uitgever van onder andere OOR, ook na een rechterlijk besluit en een periode van twee jaar een aantal journalisten niet. Vier van hen besloten daarom met de hulp van advocatenkantoor Bousie adcovaten in een uiterste poging hun geld te krijgen het faillisement van de uitgever aan te vragen. Vrijwel direct kwam de uitgever alsnog met het geld over de brug.

Het ging uiteindelijk om 5100 euro, die AMG heeft betaald aan Bousie Advocaten. Die zal er voor zorgen dat het bij de journalisten komt.

Nu de betaling binnen is, is het faillisement weer van de baan, aldus de advocaat Nina Markus tegenover website Muziek en Beeld. AMG directeur Frans Makau voert als reden voor de openstaande betalingen aan dat het bedrijf wellicht correspondentie is misgelopen vanwege de verhuizing van de uitgever naar Nieuw-Vennep.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12