7 November in Club 3VOOR12: The Madd, Agua de Annique, Lightspeed Champion 7 November in Club 3VOOR12: The Madd, Agua de Annique, Lightspeed Champion

Drummer van The Madd is ziek, naar vervanger wordt gezocht!

7 November in Club 3VOOR12: The Madd, Agua de Annique, Lightspeed Champion

Drummer van The Madd is ziek, naar vervanger wordt gezocht!

Deze woensdag wordt Club 3VOOR12 overgenomen door Engeland, Nijmegen en Rotterdam. We kijken uit naar Agua de Annique, Lightspeed Champion en The Madd.

Drummer van The Madd is ziek, naar vervanger wordt gezocht!

Agua de Annique
“Anneke komt er wel”

In juni werd bekend dat Anneke van Giersbergen The Gathering zou verlaten om een eigen project te starten onder de naam Agua de Annique. Dat besluit was al eerder bekend bij haar oude bandmaatjes, waaronder drummer Hans Rutten. “Ik heb nog maar een paar nummers gehoord, op mijn computer – dat is natuurlijk niet ideaal – dat klonk wel zoals zij het zelf ook zegt: wat kaler en meer singer-songwriterachtig.”

Rutten bekent dat hij het best moeilijk vindt om Van Giersbergen te horen of zien zingen buiten The Gathering: “Het is niet makkelijk, maar natuurlijk blijf ik haar volgen. Zeker weten.” Muzikaal gaat Van Giersbergen solo een andere kant op dan met The Gathering, dat zag Rutten aankomen. “Ik wist wel wat er zou komen. Wat ik hoor zijn echt Anneke-liedjes. Zij is nu de band, eigenlijk is het gewoon een soloproject natuurlijk. Ik denk dat zij heel graag haar eigen weg wilde gaan. Bij ons kwam ze ook met liedjes, maar die veranderden natuurlijk omdat de band ermee aan de slag ging.” Over de toekomst van Van Giersbergen met haar nieuwe band, maakt Rutten zich geen enkele zorgen: “Anneke heeft zo’n mooie stem, zij komt er wel.”

Hans Rutten, drummer van The Gathering, de band waar Anneke van Giersbergen jarenlang de zangeres was.


Lightspeed Champion
“Ooit zal hij groter zijn dan Weezer”

Lightspeed Champion is het nieuwe project van Devonte Hynes, vroeger van Test Icicles. De muziek kent invloeden uit allerlei genres en verschilt als dag en nacht van hoe Test Icicles klonk. Het album 'Falling Off The Lavender Bridge' staat gepland voor begin 2008. Volgens Hynes bestaat het album uit twee delen; het ene komt uit zijn dromen, het andere uit ervaringen die hij heeft opgedaan tijdens zijn leven. Live spelen vaak vrienden van hem mee, waaronder Jack Peñate.

Fotografe Jessica Byrne uit het Engelse Hackney, maakte promotiefoto’s van Hynes en is dolenthousiast over de man en zijn muziek. “Mensen moeten naar Lightspeed Champion gaan luisteren, omdat hij de mooiste ‘weirdo’ ter wereld is. Hij is raar, gecompliceerd, fascinerend, apart en bijzonder.” Ook zijn muziek heeft bij Byrne de juiste snaar geraakt: “Die muziek breekt mijn hart. Ooit zal hij groter zijn dan Weezer.”

Jessica Byrne leerde Lightspeed Champion kennen bij het maken van promotiefoto’s.

CLUB 3VOOR12 A.S. WOENSDAG 17 OKTOBER VANAF 22:00 UUR OP 3FM EN 3VOOR12TV/CENTRAL.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12