3VOOR12FM voor één avond Radio Soulwax 3VOOR12FM voor één avond Radio Soulwax

Memorabele live set Gentse broers

3VOOR12FM voor één avond Radio Soulwax

Memorabele live set Gentse broers

Maandagavond stond 3VOOR12FM drie uur lang in het teken van Soulwax. De Gentse broers hebben deze maand hun beste remixen samengevoegd op een compilatie. Om te zorgen dat dat heuglijke feit niet binnen twee weken vergeten is, heeft Soulwax een slim plan bedacht: de band speelt de remixen gewoon live.

Memorabele live set Gentse broers

Vlak voor het podium – pal voor de neus van Stephen DeWaele – staat een kleine jongen met krullen als een malle te springen. Vanaf het begin van het optreden van Soulwax tot het einde. Aan het slot van klassieker NY Excuse staat hij uit te hijgen alsof hij de marathon heeft gelopen. Het had wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk stonden ze daar, kort na tien uur in de Desmet studio in Amsterdam. Strak in witte pakken, het strikje los om de nek. 3VOOR12FM was gisteren voor één avond Radio Soulwax.

De broers DeWaele uit Gent hebben deze maand hun beste remixen verzameld op een schijfje. Om te voorkomen dat die compilatie binnen twee weken alweer vergeten is, heeft Soulwax een plan bedacht: de band speelt de remixen gewoon live. In het eerste uur van 3VOOR12FM krijgt een select gezelschap te horen hoe goed dat idee is. Van Daft Punk naar Justice, van Kylie Minogue naar The Gossip.

In het tweede uur geven de broers tekst en uitleg: “Live spelen met een laptop? Dan kun je net zo goed je e-mail checken!”. Een echte Soulwax-avond kent altijd nog een derde trap: het laatste uur van de uitzending werd dan ook gevuld door 2 Many DJs. De jongen met de krullen heeft zijn adem dan allang weer te pakken. Het shirt gaat uit en onschuldige omstanders worden besprongen. Het was een memorabele avond in Desmet.

De audio van 3VOOR12 Presenteert… Soulwax! verschijnt binnenkort online. Het optreden is volgende week Concert van de Week bij 3VOOR12.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12