3VOOR12 Song van het Jaar 2007: de keuze van David Gilmour Girls

“The Hold Steady is zo Budweiser”

Jasper van Uhl kan nog geen definitieve conclusie trekken over zijn popjaar 2007. Zijn band David Gilmour Girls heeft vorige maand zijn debuutalbum Vultures uitgebracht en de reacties druppelen langzaam maar zeker binnen. Hun track Young Rats met Tjeerd Bomhoff van Voicst staat op de keuzelijst voor de Song van het Jaar 2007. Jasper van Uhl kiest zijn favorieten.

“The Hold Steady is zo Budweiser”

Jasper van Uhl kan nog geen definitieve conclusie trekken over zijn popjaar 2007. Zijn band David Gilmour Girls heeft vorige maand zijn debuutalbum Vultures uitgebracht en de reacties druppelen langzaam maar zeker binnen. Hét hoogtepunt van het jaar weet hij al wel: “Onze cd-presentatie in Studio 80. We hadden 400 man binnen, het was geweldig.” Hun track Young Rats met Tjeerd Bomhoff van Voicst staat op de keuzelijst voor de Song van het Jaar 2007. Dit zijn de favorieten van Jasper van Uhl:

Spoon – Underdog
“Sowieso een hele goede plaat, al is dit niet mijn favoriete nummer. Ik kende de band voor dit album niet. Ik heb me wel verdiept in hun vorige platen, maar die vond ik eerlijk gezegd een beetje standaard. Een fragmentarisch nummer als Ghost of You Lingers – mijn favoriet – hadden ze eerlijk nooit gemaakt. Ze hebben nu meer lef en qua productie is alles op zijn plek gevallen.”

Battles – Atlas
“Het rockt, het is een beetje dansbaar en het heeft een geweldige riff. Ik heb Battles live gezien in Paradiso, maar toen vond ik het eerlijk gezegd een beetje geneuzel. Op plaat klopt alles.”

The Arcade Fire – Keep the Car Running
“Ik heb die plaat aan het begin van het jaar heel veel geluisterd. Daarna een tijdje niet meer, maar toen ik hem laatst weer draaide merkte ik toch dat het een heel goede plaat is. Donker, bombastisch, apocalyptisch.”

The Hold Steady – Chips Ahoy

“Als ik zo naar mijn lijstje kijk, merk ik dat ik alleen maar Amerikaanse bands kies. Dit is wel de meest Amerikaanse van allemaal. The Hold Steady is zo Budweiser. Toffe band, toffe plaat.”

The National – Mistaken for Strangers

"Ik heb geen vrije keuze nodig, want dit is het beste liedje van het jaar. Al vind ik het eerste nummer van het album ook erg mooi. Tekst en muziek vallen mooi samen. Ik vind het altijd belangrijk dat teksten nog wat te interpreteren overlaten. Dit nummer gaat over vervreemding in de grote stad. Het heeft veel verwijzingen naar het alledaagse, maar niet alles is direct duidelijk. Dat vind ik mooi.”

WAT? NOG NIET GESTEMD? STEM NU! (En maak kans op die muziekbon t.w.v. 50 euro)