3VOOR12 draait (week 47): Club 3VOOR12, Holy Fuck, Daft Punk 3VOOR12 draait (week 47): Club 3VOOR12, Holy Fuck, Daft Punk

De favorieten van de redactie

3VOOR12 draait (week 47): Club 3VOOR12, Holy Fuck, Daft Punk

De favorieten van de redactie

De ´beste editie van Club 3VOOR12 van dit jaar´, met Appa, Friska Viljor en Neonbelle wordt in deze Draait op de voet gevolgd door de ´dampende electronische rockplaat´ van Holy Fuck en de liveplaat van Daft Punk die ´de comeback van het jaar´ is. Kortom, er is weer genoeg gedraaid. Kijk snel wat deze week de favorieten van de redactie zijn.

De favorieten van de redactie

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd’s, tracks, mp3’s of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd - spelers, harde schijven en minidiskspelers van 3VOOR12.

3VOOR12 Single van de Week
Foo Fighters - Long Road To Ruin (RCA/Sony BMG)

3VOOR12 Album van de Week
Holy Fuck - LP (Young Turks/V2)

3FM Megahit
Editors - The Racing Rats (Kitchenware/PIAS)

3VOOR12 draait nu ook op Last.fm

De top 10:

1. Club 3VOOR12 @ Desmet 21-11-2007
"Een van de beste clubafleveringen van het jaar. Appa om op te warmen, Friska om los te gaan en Neonbelle met een dwingende en swingende droomvlucht." (Erik Zwennes)
"Appa verraste, Friska Viljor eigenlijk niet echt, maar Neonbelle weer wel. Eindstand: twee tegen een. Conclusie: zeer aangename avond.” (Fiona Fortuin)
"Wie zijn die Zweedse dronkaards?"; smste iemand uit puur enthousiasme die thuis zat te luisteren. Dat was Friska Viljor. Wat een aangename verrassing.” (Niels Post)

2. Holy Fuck - LP (Young Turks / V2)
"Dampende electronische rockplaat. Veelal live opgenomen. Zowel voor fans van zZz als Battles." (Niels Post)
" Geheel snappen doe ik het nog niet, maar het is zeker een bijzondere nieuwe sound." (Menno Visser)

3. Daft Punk - Alive 2007 (EMI)

" Alive 2007 luistert als een slimme mash-up greatest hit. Comeback van het jaar." (Atze de Vrieze)
"Bij het opzetten van de cd waan ik me meteen weer op een glooiende heuvel, tussen de cipressen en duizenden uitzinnige Italianen..." (Mirka Duijn)

4. Yeasayer - All hour Cymbals (album, We Are Free/Konkurrent)
"De hype van november en terecht. Perfecte combi van Toto en !!! door vier oerlelijke, maar supergedreven rasmuzikanten." (Menno Visser)
"JAAAAAA wat was dit een fijn concert." (Erik Zwennes)

5. Klaxons live @ Paradiso 16 november 2007
”De Klaxons zijn op hun best als ze hard en chaotisch klinken. Met die rondvliegende glowsticks gaan trouwens nog eens ongelukken gebeuren.” (Atze de Vrieze)

6. Burial - "Untrue"
"Bij mij borrelen vooral herinneringen op aan maandenlang luisteren naar Massive Attack's "Blue Lines". Was dat 1991? Ik word oud.” (Niels Aalberts)

7. Interpol @ Columbia Halle 17-11-2007, Berlijn
"Ik zweer het, Daniel Kessler zwaaide bij het verlaten van het podium naar me. Echt!” (Fiona Fortuin)

8. Do-The-Undo, Hallo Venray, Violent Husbands @ Live In The Livingroom, Den Haag, zaterdag 17 november
"Twee serieuze bands met mooie muziek en een verzameling geinende Belgen, die de lachers op z’n hand kreeg en op de momenten dat het niet té melig werd, ook nog eens leuke muziek maakte.” (Matthijs van der Ven)

9. Extince – Repper-De-Klep (cds TopNotch/PIAS)
“De Ekster is terug. Punt!” (Erik Zwennes)

10. Solo - demo's derde album (straks op Excelsior)
“Fenomenale songs vol verrassende wendingen, briljante zanglijnen en onweerstaanbare pianomelodieën. Solo heeft goud in handen.” (Niels Aalberts)

De lijstjes:

NIELS POST DRAAIT:

Holy Fuck - LP (Young Turks / V2)
Dampende electronische rockplaat. Veelal live opgenomen. Zowel voor fans van zZz als Battles.

Friska Viljor - live in Club3VOOR12, 21 november 2007
"Wie zijn die Zweedse dronkaards?"; smste iemand uit puur enthousiasme die thuis zat te luisteren. Dat was Friska Viljor. Wat een aangename verrassing.

Les Savy Fav live
Heeft iedereen dit eigenlijk wel geluisterd? Ik zou het maar snel doen.


NIELS AALBERTS DRAAIT:

Those Dancing Days - "Those Dancing Days" EP (V2 Music)
Vijf tracks, geen zwakke broeder tussen. Ik ben verliefd op het jengelende orgel, ook als dat vals is, en de melancholische stem van die juffrouw. Those Dancing Days doen denken aan The Long Blondes en het ter ziele gegane The Organ. Iets minder hoekig dan The Long Blondes en niet zo 'doomy' als The Organ. De titeltrack is de absolute winner.

Solo - demo's derde album (straks op Excelsior)
Ik ben fan en vind dat Solo een prachtig debuutalbum opvolgde met een nog betere tweede. Op basis van deze demo's is duidelijk dat die derde op zijn beurt "Solopeople" verre zal overtreffen. Twaalf demo's, zonder uitzondering fenomenale songs vol verrassende wendingen, briljante zanglijnen en onweerstaanbare pianomelodieën. Solo heeft goud in handen.

Burial - "Untrue"
Wat iedereen zegt. Bij mij borrelen vooral herinneringen op aan maandenlang luisteren naar Massive Attack's "Blue Lines". Was dat 1991? Ik word oud.


ATZE DE VRIEZE DRAAIT:

Daft Punk - Alive 2007 (EMI)
Met deze geluidsregistratie heb je natuurlijk nog maar de helft van de show. Het andere deel - het ge-wel-di-ge beeld - moet je er nog even bij denken. Dat is in mijn geval niet zo'n probleem, want bij elke break weet ik nog precies wat er gebeurde. Mocht je iets vergeten zijn, dan is er op de special edition nog een clipje van Harder Better Faster Stronger, gefilmd met mobiele telefoons vanuit het publiek. Alive 2007 luistert als een slimme mash-up greatest hit. Comeback van het jaar.

Pylon - Gyrate Plus (DFA)
Het debuut uit 1980 van deze cultband uit Athens, Georgia verdiende zo langzamerhand wel eens een uitgebreide cd-release, vond men bij DFA. En terecht, want Gyrate is een rauw plaat vol protopostpunk. Inclusief undergroundsingle Cool, een titelloze EP én een vriendelijk woord van stadgenoot Michael Stipe.

Klaxons live @ Paradiso 16 november 2007
De Klaxons zijn op hun best als ze hard en chaotisch klinken. Zoals bij het nu al legendarische openingsduo The Bouncer en Atlantis to Interzone. En nog meer bij afsluiter 4 Horsemen of 2012. Met die rondvliegende glowsticks gaan trouwens nog eens ongelukken gebeuren.


MIRKA DUIJN DRAAIT:

Daft Punk Live 2007
Omdat ik Daft Punk moest missen in de HMH zag ik ze op een gratis (!) festival in Turijn. Bij het opzetten van de cd waan ik me meteen weer op een glooiende heuvel, tussen de cipressen en duizenden uitzinnige Italianen. Bij elke uithaal van het publiek hoor ik mezelf, uitzinnig, vooraan. Wat was dat goed! En wat is het goed dat je dat nog een keer kan horen en nog een keer en nog een keer. Deze week op de repeat.

Feist – Mushaboom (Video)
Een dromerige video met een hoog Michel Gondry gehalte gemaakt door Patrick Daughters. Hij regisseerde ook de video voor ‘1,2,3,4’ en ‘My Moon My Man’. Al zijn video’s zijn vrij briljant en zijn muziek keuze doet daar niet voor onder: naast Feist maakte hij ook video’s voor ondermeer de YeahYeahYeahs, Blood Brothers, Liars en The shins.

Daft Punk Live 2007 (Video)
Jazeker, bij de live cd zat een cadeautje; Television Rules The Nation / Around The World & Crescendolls, allemaal in een track en daar dan een video van. Sja. Mag duidelijk zijn. Ik ben verkocht. Weet je die docu van de Beastie Boys nog, die met 50 filmende fans? Dat, maar dan met Daft Punk. Fijn hoor.

MENNO VISSER DRAAIT:

Yeasayer live @ bovenzaal Paradiso, 22/11
De hype van november en terecht. Perfecte combi van Toto en !!! door vier oerlelijke, maar supergedreven rasmuzikanten. Memorabele funky uitvoering van 2080. Volgende keer in de grote zaal?

Holyfuck - LP (album, Young Turks/V2)
Geheel snappen doe ik het nog niet, maar het is zeker een bijzondere nieuwe sound…elke keer hoor je weer nieuwe geluiden...

Various Artists - The Cake Sale (album Yep Roc/Sonic)
Liefdevolle songkoekjes door vriendenclubje rond Damien Rice, Gary Lightbody, Nina Persson, Neil Hannon, Glen Hansard... voor Oxfam.


ERIK ZWENNES DRAAIT:

YeaSayer live in Paradiso 22 november 2007
JAAAAAA wat was dit een fijn concert. Eerst nog even een half uurtje Rozijntje in de grote zaal meegepikt, lekker ingedanst en toen helemaal los op deze maffe, langharige Brooklyn boys. Vanavond in Den Haag op Crossing Border en zeer waarschijnlijk in maart weer in het land. YeaSayer, voor wie van !!! en Battles houdt en soms stiekem nog Genesis, Toto en Pink Floyd opzet, het mag best.

Extince – Repper-De-Klep (cds TopNotch/PIAS)
De Ekster is terug. Punt!

Club 3VOOR12 @ Desmet 21-11-2007
Een van de beste clubafleveringen van het jaar. Appa om op te warmen, Friska om los te gaan en Neonbelle met een dwingende en swingende droomvlucht.


FIONA FORTUIN DRAAIT:

Interpol @ Columbia Halle 17-11-2007, Berlijn
Afgelopen dinsdag in 013 verliep het concert in het begin wat stroef. Gelukkig had ik ze die zaterdag ervoor nog gezien in Berlijn. Prima zaal, in een mooie omgeving (vlakbij een luchthaven), mooie muziek en vooral een buitengewoon goed optreden. Stond ik nog vooraan ook. Ik zweer het, Daniel Kessler zwaaide bij het verlaten van het podium naar me. Echt!

Club 3VOOR12 @ Desmet 21-11-2007
Appa verraste, Friska Viljor eigenlijk niet echt, maar Neonbelle weer wel. Eindstand: twee tegen een. Conclusie: zeer aangename avond.
Fairmont - Coloured in Memory (Border Community)
Pop, minimal, futuristisch, zachte electronica… Wat een synthese!


MATTHIJS VAN DER VEN DRAAIT:

Do-The-Undo, Hallo Venray, Violent Husbands - Live In The Livingroom, Den Haag, zaterdag 17 november
Twee serieuze bands met mooie muziek en een verzameling geinende Belgen, die de lachers op z’n hand kreeg en op de momenten dat het niet té melig werd, ook nog eens leuke muziek maakte. De verlangens naar een 82-jarige oma werden open en bloot bezongen, erg leuk, maar uiteindelijk toch minder bijzonder dan de ingetogen sets van Hallo Venray en Do-The-Undo. En nee, daar heeft chauvinisme helemaal niets mee te maken.

Shane Shu – alle liedjes op MySpace
Er staan weer twee nieuwe liedjes online:Falling In Love en In The Garden. Het album is af en in januari staat de band op Noorderslag. Zeer benieuwd waar dat naar toe gaat. Als ze het een beetje slim spelen en het album brengen met spectaculaire liveshows, kan dit wel eens een grote verrassing gaan worden volgend jaar!

Marc Bolan – Children Of The Revolution
Afgelopen weekend kwam dit nummer bij mij opnieuw onder de aandacht. Eigenlijk niet in positieve zin, want ik stuitte op deze belachelijke Live 8-versie door Elton John en Speed-Pete Doherty. Maar snel de Bolan-versie weer opgezocht, om het goed te maken. Ook Bono heeft het een keer gedaan. Oordeel zelf maar welke de beste is.


RON VAN DER STERREN DRAAIT:

Cristina Branco - live in Paradiso Amsterdam, woensdag 22 november

Ik hield mijn hart vast. Cristina Branco in lawaaizaal Paradiso. Maar ze had zich goed voorbereid met een behoorlijk stevige uptempo set. En dat was eigenlijk jammer. Gelukkig kwamen ze wel voorbij, die intens melancholische verdrietige eeuwige herfstklanken en het was op die momenten zowaar nog stil ook.

Gram - Amsterdam Calling, live in haar eigen studio, donderdag 23 november

Gram is overdag meestal gewoon Marg. Gisteren was ze allebei. Een kleine akoestische preview gehad van de komende cd. Je zou er bijna je vakantie voor verzetten om toch naar Crossing Border te gaan :)

Voicst - A Tale Of Two Devils (album, PIAS/duurtlang, releasedatum: begin januari)
Ik zit enorm in mijn NY montage en luister nu dus veel naar de nieuwe nummers, en naar de laatste loodjes die in mei gewogen werden en daarna opgenomen. De eerste keer wilde ik hem vooral heel erg goed vinden, maar wist het niet. Nu wel!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12