28 November in Club 3VOOR12: Nada Surf, Chris Chameleon, Vegas For Millions 28 November in Club 3VOOR12: Nada Surf, Chris Chameleon, Vegas For Millions

Wie spelen er deze week en wat kun je er van verwachten

28 November in Club 3VOOR12: Nada Surf, Chris Chameleon, Vegas For Millions

Wie spelen er deze week en wat kun je er van verwachten

Deze woensdag wordt Club 3VOOR12 overgenomen door New York, Zuid Afrika en Schiedam. We kijken uit naar Nada Surf, Chris Chameleon, en Vegas For Millions.

Wie spelen er deze week en wat kun je er van verwachten

RESERVEER NU VOOR VOOR DEZE GRATIS CLUBAVOND!

Nada Surf
"Meer dan Popular"

“Iedereen kent in ieder geval Popular, de grote succesvolle single uit 1996, wat natuurlijk een geweldig nummer is. Nada Surf begon als gitaarbandje, met veel hooks, maar door de jaren heen hebben ze een goede ontwikkeling doorgemaakt. Geleidelijk is het heel melodieus en rustig geworden. Tussendoor hebben ze alles uitgeprobeerd. Nu is het luistermuziek met power. De persoonlijke teksten en de perfecte productie spreken mij erg aan.”

“Ze zijn dus veranderd van gitaarband naar een band die liedjes met een grote L maakt. Ik vind zelf de tweede plaat, The Proximity Effect, de beste. Omdat ze op die plaat middenin die ontwikkeling zaten en afwisselden tussen hard en zacht, snel en langzaam. Ik heb ze ongeveer vier keer live gezien, ze spelen altijd wel wat oudere nummers. Op het podium lopen ze een beetje te klooien, het is knap dat ze met z’n drieën live het geluid van de plaat kunnen brengen. Met drums, bas en gitaar, én drie stemmen klinkt het heel vol.”

Thijs Zilverberg is journalist bij Kindamuzik en interviewde Nada Surf in 2005.

Chris Chameleon
"Veelzijdige jongen met bijzondere liedjes"

Voormalig Boo!-frontman Chris Chameleon is terug met het soloalbum Ek Vir Jou. Deze zomer tekende hij bij Excelsior en de afgelopen weken tourde hij door Nederland met Spinvis. In september sprak Ilana van den Berg voor 3VOOR12/Utrecht met Excelsior-labelbaas Ferry Roseboom over zijn Zuid Afrikaanse aanwinst Chris Chameleon. In dat artikel schrijft ze: ‘Roseboom geeft eerlijk toe dat Boo! destijds een beetje aan hem voorbij is gegaan. "Uit reacties van mensen kon ik wel opmaken dat Boo! toch aardig wat indruk heeft achtergelaten hier in Nederland. In de tijd dat ik met Spinvis in Pretoria was, merkte ik al helemaal dat Chris een grote man was. Toen hij toevallig even kwam kijken bij de club, gonsde het in de hele zaal."

Roseboom weet niet waarom nou juist Chris Chameleon zo goed bij Excelsior past. "We hebben geen antecedentenonderzoek gedaan of sterrenbeeldgewicheld, daar doen we niet aan. Goede muziek is goede muziek, of het nou een neger of een jood of een Zuid-Afrikaan is, een student of een 'scumbag', dat doet er niet toe." Wel heeft hij hoge verwachtingen van deze veelzijdige jongen met zijn bijzondere liedjes. "Chris is iemand die in de toekomst nog veel voor elkaar zal weten te boksen."’

Chris Chameleon tekende in augustus dit jaar bij het Excelsior-label van Ferry Roseboom

Vegas For Millions
"Rechttoe rechtaan rock met virtuoze gitarist"

Vegas For Millions is een Schiedamse rockband die eerder dit jaar met een titelloos debuutalbum op de proppen kwam. De drie leden zeggen beïnvloed te zijn door de jaren ’60 en ’90, maar Jim Pacobs van Check 1-2 beschrijft de muziek van VFM toch vooral als 70’s rock: “Ze spelen rechtoe rechtaan rock met een herkomst uit de jaren zeventig.” Pacobs zag de Schiedammers afgelopen zaterdag voor het eerst live, want Check 1-2 speelde samen met VFM een dubbelconcert in Harderwijk. “Zij dachten dat zij het voorprogramma waren en wij dachten dat wij dat waren. Ik vind het een erg goede band, vooral de zanger/gitarist. Dat is duidelijk de belangrijkste; het draait om hem. Hij speelt behoorlijk virtuoos gitaar en mag dankzij een steady ritmesectie met veel vrijheid soleren.”

“Hij heeft bovendien een goede strot die past bij de spierballenrock die ze spelen. Ze geven ook een mooie show: spelen op hun knieën en vallen achterover, dat soort dingen. In Harderwijk begonnen ze heel erg up-tempo en werd het later in het concert iets groovier.”

Jim Pacobs is zanger en organist van Check 1-2

CLUB 3VOOR12 A.S. WOENSDAG 31 OKTOBER VANAF 22:00 UUR OP 3FM EN 3VOOR12TV/CENTRAL.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12