21 November in Club 3VOOR12: Appa, Friska Viljor, Neonbelle 21 November in Club 3VOOR12: Appa, Friska Viljor, Neonbelle

ZEUS is ziek, Neonbelle speelt in derde uur!

21 November in Club 3VOOR12: Appa, Friska Viljor, Neonbelle

ZEUS is ziek, Neonbelle speelt in derde uur!

Deze woensdag wordt Club 3VOOR12 overgenomen door Amsterdam, Stockholm en Utrecht. We kijken uit naar Appa, Friska Viljor en Neonbelle.

ZEUS is ziek, Neonbelle speelt in derde uur!

RESERVEER NU VOOR VOOR DEZE GRATIS CLUBAVOND!

ZEUS heeft zich helaas ziekgemeld. Hierdoor verschuift Friska Viljor naar het tweede uur en speelt Neonbelle in het derde uur.

Appa
“Straatfilosoof komt recht uit zijn hart”

Zeg over Appa wat je wilt; straatrat of –filosoof. Misschien is het wel gewoon tijd om de muziek te gaan luisteren. Dat kan komende woensdag in Club3VOOR12. Maar als je verder kijkt dan de aangifte van Wilders en de discussie over zijn opvattingen, wat kun je dan verwachten? Een goede show met sterke teksten, aldus rapper Sjaak, met wie Appa eerder de YouTube-hits Ik Heb Schijt en Schuif Aan De Kant maakte.

"Het album is echt helemaal zijn ding. Straatfilosoof komt recht uit zijn hart, er zitten ook gevoelige zaken in. Alles van hem zit er in. Natuurlijk zou het goed komen met Appa, op het album staat echt goede shit. Politiek interesseert mij geen reet; ik heb nog nooit gestemd. Ik begin niet eens aan discussies, Appa wel. Maar hij weet er ook echt veel over. Dat gedoe met Wilders levert goede publiciteit op, toch? Dat heeft hij goed gedaan. Vooral zijn teksten vind ik erg goed, maar hij kan ook best een show opzetten."

Sjaak, werkte met Appa bij Ik Heb Schijt en Schuif Aan De Kant.

Friska Viljor
"Melodramatisch met een ontzettend grote knipoog"

Friska Viljor is Zweeds. De twee bandleden werden ongeveer tegelijkertijd gedumpt en besloten vervolgens maar muziek te gaan maken. Inspiratie genoeg. "Ze gaan heel overdreven met dat leed om, erg melodramatisch", aldus 'de Nederlandse ontdekker van de band' Norbert Pek. "Maar wel met een ontzettend grote knipoog, want het plezier hoor je er in terug." De muziekjournalist van onder andere de Nieuwe Revu zag de band al eens live, tijdens het Duitse festival Haldern. "Twee vrienden van me hadden al wat nummers en raadden me aan vooral het singletje Gold (op 11 in Zweden) te luisteren. Ik vond het meteen ontzettend leuk. De muziek klinkt euforisch, heel vrolijk en de zanger heeft een hoge stem, een beetje zoals bij Loney, Dear."

"Ze hebben heel goede liedjes", vervolgt Pek. "Ook op het podium is het sterk. Ik had van te voren nog geen bandfoto van ze gezien, dus het was voor mij een grote verrassing wat er te zien zou zijn." Een beetje van die verrassing neemt Pek meteen weg: "Ze dragen witte pakken met grote bolhoeden en hun grote glimlach á la The Magic Numbers is aanstekelijk." Echt bekend is Friska Viljor in Nederland nog niet. "In Zweden zijn ze populair en scoren ze bescheiden hitjes en in Duitsland hebben ze net een behoorlijke tour gedaan. De cd is net uit, maar zal om aandacht moeten vechten, tussen de vele releases van de laatste tijd. Daarom moeten mensen ze echt live gaan zien, want ze zullen een ontzettend leuk bandje ontdekken."

Norbert Pek is muziekjournalist bij o.a. de Nieuwe Revu.

CLUB 3VOOR12 A.S. WOENSDAG 31 OKTOBER VANAF 22:00 UUR OP 3FM EN 3VOOR12TV/CENTRAL.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12