14 November in Club 3VOOR12: The Pierces, The Madd, Venus Flytrap 14 November in Club 3VOOR12: The Pierces, The Madd, Venus Flytrap

Wie spelen er deze week en wat kun je er van verwachten

14 November in Club 3VOOR12: The Pierces, The Madd, Venus Flytrap

Wie spelen er deze week en wat kun je er van verwachten

Deze woensdag wordt Club 3VOOR12 overgenomen door New York, Rotterdam en Den Haag. We kijken uit naar The Pierces, The Madd en Venus Flytrap.

Wie spelen er deze week en wat kun je er van verwachten

RESERVEER NU VOOR VOOR DEZE GRATIS CLUBAVOND!

The Pierces
“Toegankelijker dan CocoRosie”

“Wat voor muziek The Pierces maken? Goede vraag.” De eerste reactie van Kindamuzik-journalist Maurice Dielemans zegt eigenlijk al genoeg: de dames uit New York zijn niet in een hokje te stoppen. De zusjes Catherine en Allison Pierce groeiden op in Birmingham, Alabama, maar verhuisden naar New York, waarvanuit ze nu opereren. Het debuut kwam al in 2000, dus het is niet heel raar dat het in 2007 uitgebrachte Thirteen Tales of Love and Revenge al het derde album is van de Pierce-zusjes.

Dielemans recenseerde het album een maandje geleden voor Kindamuzik en schreef: ‘Stel je toch eens voor dat de straatjochies van Two Gallants door twee bloedmooie, jonge dames worden vervangen. Kortom: moordballades gezongen door verleidelijke vrouwenstemmen. Dan krijg je haast een scenario van een Quentin Tarantino-film. Of dus zoiets als The Pierces.’ Een maand later is Dielemans nog net zo positief als in zijn recensie: “Het is een moderne versie van Americana met wortels (tekstueel en qua voordracht) in het Zuiden. Maar je hoort ook R&B en electronica; ze hebben een vrij nieuwe vorm ontdekt. Het kan zo op de radio, want het is toegankelijker dan CocoRosie en de rest van de New Yorkse scene.”

Maurice Dielemans, Kindamuzik

The Madd
“Link tussen energie van toen en nieuwe popmuziek”

Erik de Jong heeft de jonge Rotterdammers van The Madd nog nooit live gezien, maar neemt ze in december wel mee als voorprogramma van Spinvis langs podia door het hele land. “De plaat, Ongeleeslijk Beat is heel goed. Ze spelen allemaal onbekende b-kantjes uit een rijke muziekperiode, de jaren zestig. Ik denk dat ze daarmee echt een schat te pakken hebben. Wat daar nog allemaal voor het grijpen ligt…”

Een ordinair coverbandje is The Madd niet volgens De Jong: “Het is geen retro- of coverband, want je hoort allemaal nieuwe dingen. Ze reproduceren niets, maar laten zich inspireren. Een absolute aanrader, ik denk dat het live goed gaat werken.”

Erik de Jong, aka Spinvis

Venus Flytrap
“Melodieuze noisepop”

Woensdag in de club, de 23e in het Utrechtse dB’s. Programmeur Jeroen Boekhorst prijst zich gelukkig met drie bands op één avond: Parka, Venus Flytrap en The May Bees. Van de Hagenezen had hij eerlijk gezegd nog niet eens gehoord. En dat terwijl ze toch al tien jaar bezig zijn en hun derde cd ‘Come With Us’ dit jaar uitkwam. Toen Boekhorst een mailtje kreeg van de band en dat album eens ging luisteren, was hij dan ook blij verrast.

“De belangstelling die er is geweest voor het album valt me tegen. De plaat heeft mij blij verrast. Het doet me denken aan een kruising tussen My Bloody Valentine en meer popachtige dingen. Melodieuze noisepop, met een voor Nederland erg apart geluid. Ik ben heel benieuwd of ze de sound van het album live ook goed neer kunnen zetten.”

Jeroen Boekhorst, programmeur dB's, Utrecht

CLUB 3VOOR12 A.S. WOENSDAG 31 OKTOBER VANAF 22:00 UUR OP 3FM EN 3VOOR12TV/CENTRAL.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12