Zomerfestival Welcome to the Future brengt ID&T terug naar de techno Zomerfestival Welcome to the Future brengt ID&T terug naar de techno

Nieuw festival ID&T wordt kleinschalig, met oog voor toekomst

Zomerfestival Welcome to the Future brengt ID&T terug naar de techno

Nieuw festival ID&T wordt kleinschalig, met oog voor toekomst

Met zomerfestival Welcome to the Future keert ID&T vijf jaar na het verdwijnen van Shockers terug naar de techno. Het eendaagse feest in Landsmeer zal wel een stuk kleinschaliger zijn, en zowel ruimte hebben voor grote namen, als voor aanstormend Nederlands talent.

Nieuw festival ID&T wordt kleinschalig, met oog voor toekomst

Twee weken geleden werd al bekend dat ID&T komende zomer van start gaat met een nieuw eendaags buitenevenement in recreatiegebied Het Twiske in Landsmeer (vlakbij Amsterdam). De organisatie wilde toen nog niets kwijt over de aard van het festival, maar het karakter van het feest begint langzaam vorm te krijgen. Voor het eerst sinds het verdwijnen van Shockers vijf jaar geleden waagt ID&T zich weer aan een techno-event, al zal Welcome to the Future wel van een heel andere orde zijn. Geen mega-evenement met meer dan 20.000 bezoekers, maar een relatief kleinschalige opzet met maximaal tienduizend bezoekers. Een unicum voor ID&T. Shockers was vijf jaar terug een van de kleinere feesten van de organisatie.

Het concept voor Welcome to the Future komt niet uit de lucht vallen. Onder deze naam worden al veertien jaar feesten georganiseerd, met Gert van Veen (Quazar) als motor. In de jaren negentig stonden grote namen als Underworld en Ken Ishii bij hen op de poster. Welcome to the Future verzorgde area’s op onder meer Dance Valley en Rockit Open Air. De laatste tijd organiseert Welcome to the Future eigen feesten in Studio 80 in Amsterdam, die ruimte bieden aan nieuw (Nederlands) talent, vooral in de minimale hoek.

Die twee kanten zien we ook terug in de line-up: grote namen en oudgedienden als Derrick May, Chris Liebing, Speedy J en Josh Wink, nieuwere namen als Paul Kalkbrenner, M.A.N.D.Y., Luciano en Steve Bug. Een belangrijk deel van het programma bestaat uit Nederlands talent, vooral uit de (voornamelijk Amsterdamse) minimale school. Lauhaus, David Labeij, Amsterdam 661, Makcim en Darko Esser & Nuno Dos Santos. Shinedoe is bij Welcome to the Future zelfs headliner.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12