Patronaat laat moeders gratis toe op vertoon van kinderfoto’s Patronaat laat moeders gratis toe op vertoon van kinderfoto’s

Roots of Heaven Festival: ook voor moeders

Patronaat laat moeders gratis toe op vertoon van kinderfoto’s

Roots of Heaven Festival: ook voor moeders

Een als moederdaggeschenk verpakte marketingtruc, dat hadden we nog niet eerder gezien. Festival Roots of Heaven in Haarlem laat aanstaande zondag moeders gratis binnen op vertoon van hun kinderfoto’s.

Roots of Heaven Festival: ook voor moeders

Hoe ziet de typische alt. country liefhebber eruit? Man op leeftijd, ietwat kalend, een biertje in de hand, een linnen tasje om de schouder? Niet als het aan Patronaat ligt. Het Haarlemse poppodium hoopt aanstaande zondag ook moeders te trekken naar het Roots of Heaven Festival. “Ons Roots of Heaven festival valt deze editie op moederdag. Daar kunnen we natuurlijk niet omheen. Daarom krijgen alle moeders gratis toegang tot dit festival”, aldus het podium aan zijn mailinglijst. Hoe toon je aan dat je moeder bent? Heel simpel. Wie aan de kassa een portemonnee met foto’s van haar bloedjes kan tonen, mag zonder te betalen doorlopen.

Natuurlijk is de actie een als moederdaggeschenk verpakte marketingtruc. Publiciteitsmedewerker Frank van Roessel van Patronaat geeft eerlijk toe dat het festival minder kaartjes heeft verkocht dan gehoopt. “Ja, daar komen dit soort acties wel vaak uit voort. Het is natuurlijk leuk om er een cadeautje voor moeders van te maken. Overigens valt het met het oude-mannen-gehalte best mee. Van alle alt. country festivals staat Roots of Heaven bekend als het alternatieve broertje. Er komt ook jonger en vrouwelijk publiek. Vorig jaar was veertig procent van ons publiek vrouw.”

Mannen hoeven zich overigens niet achtergesteld te voelen. Creatieve vaders die zich voordoen als moeders, worden volgens Van Roessel ook voor niks binnengelaten. “Maar ze moeten wel een beetje hun best doen. Op zijn minst een jurk. En ze moeten ook aan kunnen tonen dat ze vader zijn. Hoe ver ze moeten gaan? Ze moeten ons wel aan het lachen maken.” Kinderen kunnen niet rekenen op korting, maar een beetje moeder deelt haar korting natuurlijk met haar kids: “Ze kunnen op zijn minst een ijsje voor ze kopen!”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12