Homohater Elephant Man niet welkom tijdens dodenherdenking in Hoofddorp Homohater Elephant Man niet welkom tijdens dodenherdenking in Hoofddorp

Politie houdt dancehallster scherp in de gaten

Homohater Elephant Man niet welkom tijdens dodenherdenking in Hoofddorp

Politie houdt dancehallster scherp in de gaten

De gemeente Haarlemmermeer is niet blij met het optreden dat dancehallster Elephant Man vanavond geeft in Hoofddorp. De zanger staat bekend op zijn homohaat. Mocht hij vanavond oproepen tot geweld tegen homo's, dan zal de politie direct optreden.

Politie houdt dancehallster scherp in de gaten

De gemeente Haarlemmermeer is niet blij met het optreden van dancehallster Elephant Man, vanavond in discotheek The Challange in Hoofddorp. Elephant Man staat bekend om zijn anti-homo teksten en volgens de gemeente getuigt het van weinig respect om de zanger uitgerekend op 4 mei te laten optreden. De organisator van de avond is niet van plan de show te verzetten. Wel zal Elephant Man op het hart gedrukt worden opruiende teksten tegen homoseksuelen voor zich te houden. Doet hij dat niet, dan zal de politie direct ingrijpen, aldus de gemeente.

Elephant Man is niet de eerste dancehallzanger die in opspraak raakt. Reggaeliefhebbers herinneren zich ongetwijfeld de rel die drie jaar geleden ontstond rond Buju Banton. De Amsterdamse Uitmarkt blies een optreden van de dancehallveteraan af na protesten van homobelangenverenigingen, een optreden in de Melkweg ging gepaard met ludieke acties van homo’s. Collega Capleton zag een jaar later om dezelfde reden een tour in Frankrijk in het water vallen. Ook sterren als Bounty Killer, Sizzla en Turbulence staan bekend om hun anti-homo uitspraken.

De klachten over homohaat zijn niet uit de lucht gegrepen. Jamaica staat niet bekend als een progressief land op het gebied van homo-emancipatie. In 2004 had Jamaica zelfs de speciale aandacht van Amnesty International. “Discriminatie en geweld tegen seksuele minderheden is op dit Caribische eiland aan de orde van de dag. Bekende reggaeartiesten zoals Elephant Man en Capleton (die onlangs nog in Nederland optrad) moedigen het publiek aan om homo’s te vermoorden: ‘Ze moeten dood, kogels in hun hoofd, steek je hand op als je ze dood wil.’ Het probleem van homofobie in Jamaica gaat echter veel verder dan welke artiest dan ook.”

Ook de Britse regering deed al eens een serieuze poging de controversiële dancehallster aan te pakken na een rel rond de Mobo Awards, maar tot nu toe bleek dat lastig. De politie in Hoofddorp zal ook een zware dobber hebben aan de show vanavond. De teksten van Elephant Man zitten overvol met Jamaicaanse slang, die voor leken lastig te verstaan is, laat staan te begrijpen. Een openbare oproep tot homosteniging zal hij wijselijk voor zich houden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12