Hollandse Nieuwe Steppin on Toes zou graag eens bij Rita Verdonk op de tenen staan Hollandse Nieuwe Steppin on Toes zou graag eens bij Rita Verdonk op de tenen staan

Brabantse gemoedelijkheid overheerst bij hiphoptrio uit Den Bosch

Hollandse Nieuwe Steppin on Toes zou graag eens bij Rita Verdonk op de tenen staan

Brabantse gemoedelijkheid overheerst bij hiphoptrio uit Den Bosch

Beef zul je niet zo snel krijgen met de Brabantse hiphoppers Steppin on Toes. Maar er zijn best mensen waar ze wel eens op de tenen zouden willen staan. De burgemeester van Den Bosch bijvoorbeeld, of Rita Verdonk: "Ik ben het totaal niet eens met haar standpunten."

Brabantse gemoedelijkheid overheerst bij hiphoptrio uit Den Bosch

Rapper Stripe (Sander Bazelmans) van hiphopgroep Steppin on Toes uit Den Bosch is niet het type dat je tenen zo plat als een dubbeltje maakt als hij erop gaat staan. Zijn bandnaam is sowieso niet bedoeld om beef uit te lokken, zo verklaart hij. De gemoedelijkheid van het Brabantse land viert hoogtij. Toch zijn er best mensen die hij wel eens op de teentjes zou willen trappen. De burgemeester van zijn stad bijvoorbeeld. Of Rita Verdonk: “Ik ben het totaal niet eens met haar standpunten, en ook niet met haar houding.”

WIE OF WAT IS STEPPIN ON TOES?
“We zijn een nieuwe hiphopformatie uit Den Bosch, opgericht in mei 2006. De groep bestaat uit twee producers en een mc. De Real en Mr Fixah zijn de producers, ikzelf ben MC Stripe. Fixah is er wat later bij gekomen, toen we ons album Klaar Voor Actie al af hadden. Dat album is trouwens gratis te downloaden op onze website.”

WAAROM EEN ENGELSE NAAM?
“Dat is een goeie vraag, met een moeilijk antwoord. De Real heeft de naam ooit bedacht als grapje, maar ik vond het eigenlijk wel goed. Toen we samen een album maakten hebben we besloten de naam echt te gebruiken. Ik rap altijd in het Nederlands. Ik heb het idee dat ik dingen zo het beste over kan brengen. Ach, mijn MC-naam is ook Engels.”

OORDEEL: DR DRE MET EEN ZACHTE G
“Mwa. Dr Dre is een beatproducer, dat ben ik niet. Die andere twee komen uit Soest en die hebben dan weer geen zachte G. Bovendien werken wij iets minder met die gangster shit.”

KEUZES:

EXTINCE OF DEF P
“Extince. Niet omdat hij ook uit het zuiden komt, maar ik heb het meest met zijn manier van rappen. Met alle respect voor Def P natuurlijk.”

TAALLES OF PRODUCERSCURSUS
“Ik heb altijd wel iets met produceren willen doen. Taalles: ligt eraan welke taal. Ja, het is waar, ik ben niet zo goed in d’s en t’s.

GRAAIEN OF GRATIS
We wilden met Klaar Voor Actie zoveel mogelijk mensen in een keer bereiken. De volgende plaat willen we wel gewoon verkopen. Het liefst willen we een label vinden. Het is natuurlijk wel geweldig als je plaat gewoon in de winkels ligt. Maar we zijn nog niet concreet aan het zoeken.

WAAROM MAAK JE MUZIEK?
Omdat het mijn passie is. Ik ben ook designer, daar verdien ik mijn geld mee. Dat is mijn andere passie.

WAAR KUNNEN WE STEPPIN ON TOES LIVE ZIEN?
26 mei in Bitterzoet, 2 juni in Sweet 16 in Soest.

WAAROM MOETEN WE STEPPIN ON TOES ABSOLUUT LIVE ZIEN?
Als je zin hebt in een feestje moet je zeker komen kijken.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12